Koalīcijas politiķi piedāvā atšķirīgas pieejas sabiedriskā medija galvenā redaktora izvēlē

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas radio un televīzijas tornis Zaķusalā.
Rīgas radio un televīzijas tornis Zaķusalā. Foto: Zane Bitere/LETA

Koalīcijas politiķi piedāvā atšķirīgas pieejas sabiedriskā elektroniskā plašsaziņas līdzekļa galvenā redaktora izvēlē, liecina topošajam sabiedrisko mediju likumam uz galīgo lasījumu iesniegtie priekšlikumi.

Deputāti Juris Jurašs (JKP), Raivis Dzintars (VL-TB/LNNK), Ainars Latkovskis (JV), Atis Zakatistovs (KPV LV) un Dagmāra Beitnere-Le Galla (JKP) savā priekšlikumā piedāvā saglabāt likuma otrajā lasījumā atbalstīto, ka sabiedriskā elektroniskā plašsaziņas līdzekļa galveno redaktoru uz pieciem gadiem ievēlē Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome.

Juraša ar kolēģiem iesniegtais rosinājums arī paredz noteikt, ka redaktora amata kandidātu izvirza sabiedriskā elektroniskā plašsaziņas līdzekļa valde, nevis medija ģenerāldirektors.

Savukārt "Attīstībai/Par!" politiķes Vita Anda Tērauda, Marija Golubeva un Dace Rukšāne-Ščipčinska rosina noteikt, ka sabiedriskā elektroniskā plašsaziņas līdzekļa galveno redaktoru uz pieciem gadiem ieceļ sabiedriskā elektronisko plašsaziņas līdzekļa valde.

Kā ziņots, Saeima otrajā lasījumā atbalstījusi jaunā Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu un to pārvaldības likumprojektu, kura mērķis ir nodrošināt sabiedrisko mediju efektīvu un atklātu pārvaldību, neatkarību un atbildīgumu sabiedrības priekšā, kā arī veicināt to kvalitatīvu darbību.

Parlamentam likumprojekts vēl jāskata galīgajā lasījumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu