Noslepkavots advokāts Pāvels Rebenoks (69)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Pāvels Rebenoks.
Pāvels Rebenoks. Foto: Zane Bitere/LETA

Šonakt savās mājās nogalināts zvērināts advokāts Pāvels Rebenoks, vēsta Latvijas televīzija. 

Valsts policijā atklāja, ka advokāts šonakt ir atrasts nogalināts. Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka advokāts nogalināts savās mājās.

Saistībā ar notikušo policijā sākts Kriminālprocess pēc krimināllikuma 117.panta - par slepkavību, ja tā saistīta ar laupīšanu.

Šobrīd izmeklēšanā iesaistīti lieli policijas resursi, tiek veiktas operatīvās un izmeklēšanas darbības. Tiek pārbaudītas vairākas notikušā versijas. Izmeklēšanas interesēs sīkāku informāciju Valsts policija šobrīd nesniegs.

Uzņēmuma "Olainfarm" padomē iepriekš kopā ar Rebenoku ieceltais jurists Mārtiņš Krieķis, kurš vēl sestdien ticies ar Rebenoku, teica, ka Rebenoks ir nogalināts. "Varu apstiprināt, ka tā ir bijusi slepkavība, ka tā ir notikusi šonakt, un, ka tā ir notikusi, izmantojot fizisku spēku," klāstīja Krieķis.

Viņš arī uzskata, ka tā ir bijusi politiskā slepkavība un pasūtītāji esot saistīti ar obligātā iepirkuma komponentes jautājumiem.

Krieķis teica, ka sestdien vakarā Rebenoks bijis pie viņa ciemos, un aizbraucis mājās vēlu naktī.

"Tāpēc tas, ko mēs redzam - neticu, ka tā ir laupīšanas slepkavība. Tā ir slepkavība izdarīta ar apzinātu mērķi," uzskata Krieķis.

Krieķis mikroblogošanas vietnē "Twitter" piedāvājis atlīdzību par vainīgā atrašanu. 

Politiķis, bijušais ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro (KPV LV), kuram Rebenoks iepriekš bijis ārštata padomnieks, aģentūrai LETA sestdienas rītā atzina, ka saskaņā ar viņam zināmo informāciju Rebenoks šonakt gājis bojā.

Zvērinātu advokātu padomes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs teica, ka par advokāta nāvi viņš uzzinājis no medijiem un sociālajiem tīkliem, taču oficiālas informācijas viņam nav.

Pērn martā Rebenoks, vēl esot "Olainfarm" padomes priekšsēdētājs, vērsās pie Valsts policijas (VP) toreizējā priekšnieka Inta Ķuža un Valsts drošības dienesta (VDD) priekšnieka Normunda Mežvieta saistībā ar viņam izteiktiem draudiem dzīvībai. Advokāts toreiz neizpauda ne draudu veidu, ne draudu izteicēju. Savukārt Valsts policijā apstiprināja, ka ir saņemts Rebenoka iesniegums un notiek tā izvērtēšana.

LETA arhīvs liecina, ka Rebenoks dzimis 1980.gada 4.augustā. Viņš beidzis Latvijas Jūras akadēmiju kuģu vadīšanas specialitātē, kā arī Latvijas Universitātes Juridisko fakultāti.

Rebenoks 2003.gadā bijis Ministru prezidenta Eināra Repšes ārštata padomnieks jūrniecības un ostu jautājumos, bet pēc tam iecelts par finanšu ministra padomnieku Ventspils ostas jautājumos. Tad Ministru kabinets viņu apstiprinājis Ventspils ostas valdē kā Finanšu ministrijas pārstāvi, bet 2004.gada martā valdība viņu no šī amata atcēla.

Rebenoks no partijas "Jaunais laiks" saraksta 2005.gadā startējis Rīgas domes un 2006.gadā 9.Saeimas vēlēšanās.

No 2018.gada septembra līdz 2019.gada aprīlim Rebenoks bijis AS "Olainfarm" padomes priekšsēdētājs, bet 2019.gada februārī kļuvis par Rīgas brīvostas pārvaldes valdes locekli. Turklāt no 2019.gada jūnija līdz 2019.gada jūlijam bijis AS "Latvenergo" padomes priekšsēdētājs.

Tāpat Rebenoks no 2019.gada februāra bija iepriekšējā ekonomikas ministra Nemiro ārštata padomnieks.

Šī gada februārī Rebenoks tika ievēlēts par Rīgas brīvostas pārvaldes valdes priekšsēdētāja vietnieku, bet jau aprīlī paziņoja, ka pamet darbu Rīgas brīvostas valdē, lai saglabātu savu advokāta statusu.

Komentāri (69)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu