Latvijā 29% iedzīvotāju vēlētos, lai reģionos veģetārs vai vegānisks ēdiens būtu pieejamāks (15)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: EPA/Scanpix

Latvijā 29% iedzīvotāju vēlētos, lai reģionos būtu lielāka iespēja iegādāties veģetārus un vegāniskus ēdienus, secināts degvielas mazumtirgotāja "Virši-A", kas strādā ar zīmolu "Virši" veiktajā aptaujā.

Kompānijas pārstāve Undīne Priekule norādīja, ka "Virši" veica aptauju, lai noskaidrotu Latvijas iedzīvotāju ikdienas paradumus un vērtējot cilvēku ieinteresētību augu uzturā. Rezultāti liecina, ka liela daļa respondentu ēdienreizēs ārpus mājas labprāt izvēlētos augu produktu maltītes.

Lai arī aptaujā no visiem respondentiem tikai 5% bija veģetārieši vai vegāni, 40% respondentu kā alternatīvu gaļas ēdieniem labprāt izvēlētos ēdienu, kas gatavots no augu valsts produktiem, kā arī 29% no respondentiem vēlētos, lai reģionos būtu lielāka iespēja iegādāties veģetārus un vegāniskus ēdienus.

Vislielāko interesi izmēģināt augu valsts pārtikas alternatīvas izrādījuši iedzīvotāji vecuma grupā no 18 līdz 29 gadiem, bet pārējās vecuma grupās novērota līdzvērtīga interese pēc tā.

Secināts arī, ka puse no aptaujā uzrunātajām sievietēm labprāt pamēģinātu veģetāro un vegāno piedāvājumu, savukārt no aptaujātajiem vīriešiem gandrīz trešā daļa izrādījši interesi par augu valsts ēdieniem.

Aptaujā "Veģetāru un vegānisku ēdienu pieprasījums degvielas uzpildes stacijās" piedalījušies 727 respondenti. Tā veikta šogad augustā.

AS "Virši-A" reģistrēti 1995.gadā, un tās pamatkapitāls ir 910 560 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma apgrozījums pērn bija 187,008 miljoni eiro, bet peļņa sasniedza 3,989 miljonus eiro. "Virši-A" patiesā labuma guvēji ir Ruta Plūme, Andris Priedītis, Jānis Riekstiņš, Jānis Rušmanis un Ilgvars Zuzulis. 

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu