Valkā atvērts Covid-19 analīžu nodošanas punkts

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Covid-19 analīzes. Ilustratīvs attēls
Covid-19 analīzes. Ilustratīvs attēls Foto: Reuters/ScanPix

No šodienas Valkā, Rūjienas ielā 3B, darbu sācis Centrālās laboratorijas Covid-19 analīžu nodošanas punkts, informēja Valkas novada domes sabiedrības veselības organizatore Baiba Vorobjeva.

Covid-19 analīzes bez maksas var nodot ikviens iedzīvotājs, iepriekš piesakoties, zvanot uz 8303 darba dienās laikā no plkst.8 līdz 20, sestdienās un svētku dienās no plkst.9 līdz 15, svētdienās no plkst.9 līdz 12, vai rakstot uz e-pastu "analizes@laboratorija.lv".

Vorobjeva uzsvēra, ka iepriekšējais pieraksts ir obligāts. Uz analīžu nodošanu jāierodas konkrētā laikā. Aizliegts telpās ienākt pirms noteiktā laika, ienākot jāuzrāda personu apliecinošs dokuments.

Valkā, Covid-19 analīžu nodošanas punkts atrodas Rūjienas ielā 3B Vidzemes slimnīca Valkas poliklīnikas telpās. Ieeja analīžu nodošanas punktā no pagalma puses, dodoties pa Rūjienas ielu, vadoties pēc uzstādītajām norādēm, nogriezties gar sociālās aprūpes centru "Valka", tad doties kalnā gar steidzamās medicīniskās palīdzības punktu, galamērķis atradīsies labajā pusē - ēkas otrajā stāvā. Uz āra ieejas durvīm ir izvietota norāde - Covid-19 pieņemšanas punkts, norādīja Vorobjeva.

Saskaņā ar Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) datiem līdz patlaban Valkas novadā nav reģistrēts neviens ar Covid-19 saslimušais.

Kā ziņots, ņemot vērā saslimšanas ar Covid-19 pieaugumu, iebraucot Latvijā no Igaunijas, cilvēkiem no sestdienas 12.septembra jāievēro 14 dienu pašizolācija

Personas, kuras dzīvo Latvijas pierobežā (izņemot Valku) un ikdienā dodas uz darbu vai izglītības iestādi Igaunijā, var turpināt to darīt. Vienlaikus šīm personām esot Latvijā, piemēram, atgriežoties pēc darba, būtu jāievēro pašizolācijas principi. Noteiktas vēl vairākas iedzīvotāju grupas, uz kurām attiecas šis izņēmums.

Vienlaikus īpašs regulējums attiecināts uz robežpilsētu Valkas un Valgas iedzīvotājiem. Lai netiktu ievērojami traucēta Valkas un Valgas iedzīvotāju ikdienas dzīve, saņemot ikdienas pakalpojumus, kā arī netiktu ierobežota uzņēmējdarbība šo pilsētu teritorijā, valdība noteikusi, ka Valkas un Valgas pašvaldību iedzīvotāji var neievērot pašizolāciju, ja ikdienā šķērso Latvijas sauszemes robežu ar Igauniju un pārvietojas abu pašvaldību robežās.

Tas attiecināms uz personām, kuras ir deklarētas šajā teritorijā. Savukārt, ja personas Valkā ieradīsies no cita Igaunijas reģiona, piemēram Tallinas, pašizolācija būs jāievēro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu