Pirmdien Latvijā dzēsti 12 ugunsgrēki

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Aizvadītajā diennaktī Latvijā dzēsti 12 ugunsgrēki, bet neviens cilvēks tajos nav cietis, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopotā operatīvā informācija.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji devās uz izsaukumiem, kur dega saimniecības ēka un vieglās automašīnas piekabe, vienstāva saimniecības ēka, veļas mašīna, šķeldas izdedži, sausā zāle, piededzis ēdiens, bet piecos gadījumos - atkritumi.

Pēc trīs dienu ilga darba vakar vakarā ugunsdzēsēji Salacgrīvā likvidējuši paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks, kur dega šķelda 200 kvadrātmetru platībā. Izsaukums uz šo ugunsgrēku tika saņemts pagājušās nedēļas piektdienā, un visu šo laiku turpinājās tā dzēšanas un likvidēšanas darbi.

Degošajā kaudzē bijuši aptuveni 30 000 kubikmetru šķeldas, un, lai piekļūtu degšanas cilmes vietām, nācies pārkraut trešdaļu no kaudzes.

Dzēšanas darbos piedalījās gan VUGD ugunsdzēsēji, gan Ainažu un Korģenes brīvprātīgie ugunsdzēsēji, kā arī tika izmantota uzņēmuma traktortehnika.

Vakar pieci ugunsgrēki dzēsti novados, trīs - Rīgā, bet četri - citās pilsētās. VUGD darbinieki pirmdien veikuši arī 27 glābšanas darbus: 13 - novados, 11 - Rīgā, bet trīs - citās pilsētās.

Kopš gada sākuma valstī dzēsti 5608 ugunsgrēki, tostarp 1379 reizes degusi kūla, ugunsgrēkos gājuši bojā 57 cilvēki, bet 193 cietuši, liecina VUGD apkopotā statistika.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu