Kāds putekļu sūcējs ir vispiemērotākais Jūsu mājoklim

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Vien dažiem no mums patiesi patīk uzkopt savu mājokli, tomēr piemērots putekļu sūcējs var pamatīgi atvieglot šo nepatīkamo, taču svarīgo procesu. Tā kā kvalitatīvs putekļu sūcējs nav lēts prieks, pirms tam vajadzētu rūpīgi apdomāt, kāds putekļu sūcējs ir vispiemērotākais Jūsu mājoklim. Esam apkopojuši dažus ieteikumus, kas palīdzēs Jums pieņemt šo atbildīgo lēmumu!

Ja mājokļa grīdas galvenokārt ir kailas

Mājoklim, kurš nav aprīkots ar paklājiem, jebkurā gadījumā nepieciešams veikt regulāru uzkopšanu, un to var atvieglot putekļu sūcējs. Ja mājokļa grīdas galvenokārt ir kailas jeb bez paklājiem, vispiemērotākais ir taisnstūra formas putekļu sūcējs, kas parasti nāk komplektā ar grīdas lupatu. Ar šāda veida putekļu sūcēju ir vieglāk iztīrīt stūrus un citas ciešas vietas, turklāt tas neskrāpē virsmas, kas šajā gadījumā ir primārais.

Ja mājoklī ir daudz paklāju

Ja mājoklī ir daudz paklāju (gan grīdas, gan sienas), visticamāk, Jūs gribēsiet, lai putekļu sūcējs ir viegls. Vislabākais paklāju uzkopšanai ir tvaika tīrītājs vai cilindra putekļu sūcējs ar motorizētu galviņas stiprinājumu. Dažiem šādu putekļu sūcēju modeļiem ir iespējams regulēt augstumu, citiem iebūvēti arī netīrumu sensori, kas palīdz pārliecināties, ka esat atbrīvojies arī no neredzamiem netīrumiem, kas atrodas dziļi paklājā.

Ja mājoklī ir dažādas mīkstās virsmas, dzīvnieki, grūti aizsniedzamas vietas

Putekļu sūcējs ir ļoti daudzpusīgs tīrīšanas rīks, tādēļ, ja Jūsu mājoklis bagāts ar dažādām mīkstām virsmām, Jums ir mājdzīvnieki un vietas, kuras pats nevarat aizsniegt un iztīrīt, galvenais, lai putekļu sūcējam iespējams pievienot dažādus papildu piederumus.  Spraugu rīks, putekļu suka, šaurais uzgalis.. Ir daudz un dažādi rīki, kas var atvieglot mājokļa uzkopšanu, turklāt visu atvieglos tas, ja piederumiem iespējams pievienot garu rokturi.

Ja kāds ģimenes loceklis ir alerģisks

Standarta putekļu sūcēja darbības princips ir pavisam vienkāršs – tas ievelk gaisu (putekļus un netīrumus) un izpūš izplūdes gaisu. Vāja filtrācija var radīt kairinājumu, kas cilvēkiem liek šķaudīt.

Lai Jūs būtu drošs, ka Jūsu putekļu sūcējs neizraisīs ģimenes locekļiem alerģiskas reakcijas, pārliecinieties, ka tas aprīkots ar filtru, kas atbrīvojas vismaz no 99,97 % putekļu daļiņām. Informācija par filtru atrodama lietotāja rokasgrāmatā vai uz ierīces marķējuma, tomēr, ja rodas kādi jautājumi, noteikti vērsieties pie pārdevēja!

Ja mājoklī ir kāpnes

Kāpņu uzkopšana ir sarežģīts process, kuram vispiemērotākais ir putekļu sūcējs ar lielu tvertni un garu šļūteni. Tomēr, ja nevēlaties iegādāties putekļu sūcēju, kas ērts vien lietošanai uz kāpnēm, izvēlieties daudzfunkcionālu variantu. Putekļu sūcēji sausai un mitrai uzkopšanai ir lielisks ieguldījums, tādējādi varat uz kāpnēm veikt sauso uzkopšanu, taču uz paklājiem -  mitro uzkopšanu.

Ja dodat priekšroku ātrai uzkopšanai

Ja ikdienā esat aizņemts, taču Jums ir svarīga mājokļa tīrība, Jums pavisam noteikti vajadzētu iegādāties bezvada putekļu sūcēju. Jaunākie bezvada putekļu sūcēju modeļu ražotāji apgalvo, ka tie ir tikpat efektīvi kā tradicionālie jeb vada putekļu sūcēji.

Šo putekļu sūcēju lielākā priekšrocība ir mobilitāte, savukārt lielākais trūkums – akumulatora darbības laiks. Tie darbojas minūtes, nevis stundas, pirms nepieciešama nākamā uzlāde, tādēļ tas piemērots cilvēkiem, kas dod priekšroku ātrai uzkopšanai.

Ja Jums nepatīk uzkopt patstāvīgi

Uzkopšana ir netīrs un grūts process, tādēļ daudzi šo pienākumu uztic kādam citam. Tomēr mūsdienās pieejams lielisks un inovatīvs risinājums jeb putekļu sūcējs - robots.

Daži no robotiem aprīkoti arī ar mitrās uzkopšanas funkciju, turklāt jaunākos modeļus iespējams sapārot arī ar viedtālruni, tādējādi varat iestatīt sev vēlamo uzkopšanas laiku un uzkopt savu mājokli pat tad, kad atrodaties, piemēram, darbā vai veikalā.

Ja nevarat izlemt – ar maisu vai bez tā

Lai arī varētu likties, ka putekļu sūcējs, kam ir maiss un putekļu sūcējs, kam nav maisa, krasi atšķiras, patiesībā to uzkopšanas spējas nav atšķirīgas. Maisi rada mazāku nekārtību, jo savāc visus netīrumus vienuviet, savukārt putekļu sūcēji bez maisa ir vieglāk pārnēsājami, tomēr var būt kairinoši, ja kādam no Jūsu ģimenes locekļiem ir alerģija pret putekļiem.

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu