"Demo skapī" šonedēļ Laura Lauze, Adry K un "Citi zēni"

Jānis Žilde
, Galvenā redaktora vietnieks
CopyDraugiem X Whatsapp
"Citi zēni"
"Citi zēni" Foto: publicitātes

Pēc jauno mūziķu platformas - sadaļas "Demo skapis" atvēršanas, kas atjaunota ar Sabiedrības integrācijas fonda programmas atbalstu, katru nedēļu saņemam jaunus pieteikumus. Pēc nelielas pauzes atsākam pildīt šo rubriku ar jaunām dziesmām. Lūk, šīs nedēļas apkopojums.

Citi zēni "Vienmēr kavēju"

Jau mūzikas pasaulē apbružājušies, jaunie mūziķi, kas apvienojušies ar nosaukumu "Citi zēni", laiž klajā jaunu singlu "Vienmēr kavēju", kas ir pirmais vēstnesis gaidāmajam albumam "Suņi iziet ielās".

Grupa ir sešu cilvēku muzikālā apvienība, kurā spēlē Jānis Pētersons (vokāls), Dagnis Roziņš (vokāls, saksofons), Reinis Višķeris (taustiņinstrumenti), Krišjānis Ozols (ģitāra), šova "X Faktors" otrajā sezonā iepazītais Roberts Memmēns (bass) un Toms Kagainis (bungas).

"Lūgums pieteikties tam, kurš nekad dzīvē nav kavējis," tā dziesmu komentē grupas vokālists un teksta autors Jānis Pētersons. ""Vienmēr kavēju" ir par steigu, adrenalīnu un mūsdienu neiespējamo dzīves tempu. Ar vieglumu esam mēģinājuši notvert sajūtu, kad skrien cauri pilsētai, lai nenokavētu pēdējo autobusu mājup." 

"Šī dziesma ir provokatīvs eksperiments Latvijā, ar kuru cenšamies lauzt robežas starp pašmāju un ārzemju mūzikas aktualitātēm, lai izaicinātu šī brīža popmūzikas status quo,” īsumā dziesmu komentē grupas producents un basģitārists Roberts Memmēns, kurš ir arī bijušais grupu "Framest" un "Insomnia" vokālists.

Dziesmai tapis arī videoklips, kurā humoristiski atainota panika par laika trūkumu. 

Video: Citi zēni "Vienmēr kavēju".

Andry K un DJ Plastic "Ēnas"

Mūziķe Adry K jeb īstajā vārdā Adrija Silva nāk no Jūrmalas un pati raksta mūziku un vārdus. Adrija Silva mācās skolā un mūzikas skolā un uzstājas apkārtnē notiekošajos koncertos. Satiekot producentu un mākslinieku DJ Plastic jeb īstajā vārdā Andri, ātri radās vīzija, ka, apvienojot idejas un spēkus, radīsies kas jauns un aizraujošs.

"Dziesmas “Ēnas” stāsts ir par cilvēkiem, kas kādreiz ir bijuši īpaši tuvi, bet kādu apstākļu dēļ vairs nesazinās, nekontaktējas, bet joprojām ir atmiņās un sirdī, sekojot kā ēnas," skaidro Adrija.

Adry K jeb īstajā vārdā Adrija Silva
Adry K jeb īstajā vārdā Adrija Silva Foto: publicitātes

Par videoklipu parūpējušies latviešu dizaina apģērbu studijas "Vissirslikti.Eu" komanda.

Adrija Silva mūziku iemīļojusi bērnībā, dziedot un uzstājoties jau pirms skolas gaitām. Viņa piedalījusies dažādos vokālistu konkursos, kā arī TV šovā "Mazo dziesmas Latvijai" un nedomā apstāties pie sasniegtā. Šobrīd dziedātāja, komponiste pilnveido sevi, mācoties Jūrmalas Mūzikas vidusskolā.

DJ un producents Andris ir pieprasīts izklaides un atpūtas mūzikas mākslinieks dažādos Latvijas klubos, pasākumos, kāzās, šovos, pilsētu svētkos un pludmales festivālos. 

Dziesma "Ēnas" ir dziedātājas Adry K un DJ Plastic pirmais kopējais projekts. 

Video: Andry K un DJ Plastic "Ēnas".

Laura Lauze "Par mums"

Dziedātāja, savulaik konkursa "Miss Bikini Latvia 2015" dalībniece, Laura Lauze laidusi klajā savu otro singlu "Par mums".

Laura Lauze, īstajā vārdā Laura Grundmane, ir Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas absolvente, taču pirmie soļi mūzikā jau sperti krietni agrāk. Pirmais dziedātājas singls "Bīstami vēlu", kas tapa sadarbībā ar Ed Rallidae (Edvardu Griezi), bija kā iznākšana ārpus komforta zonas - no akadēmiskās uz populārās mūzikas žanru.

“Šis ir mans pirmais muzikālais darbs, kuram gan vārdi, gan melodija ir manis radīta. Esmu ļoti priecīga par galarezultātu un to, ka tagad dziesma būs pieejama maniem klausītājiem! Kā arī no sirds esmu pateicīga visiem, kas piedalījās, lai šī dziesma nonāktu līdz finiša taisnei un būtu gan ausīm, gan acīm baudāma," tā Laura.

Laura Lauze
Laura Lauze Foto: publicitātes

Singls tika radīts sadarbībā ar jau zināmiem māksliniekiem – Edvardu Griezi, kas palīdzēja tapt dziesmas aranžējumam, un producentu Robertu Pētersonu.

Kopā ar dziesmu klajā laists arī dziesmas videoklips, ko mūziķe veidojusi kopā ar operatoru Kasparu Beinaroviču.

“Dziesma ir par to, ka dzīvē ne vienmēr viss notiek kā filmās un pasakās, cilvēki mēdz kļūdīties, bet no tā nav jābaidās – ir jāprot dot otru iespēju un piedot,” tā Laura.

Video: Laura Lauze "Par mums".

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. 

Par materiāla saturu atbild SIA "TVNET". Saturu veidoja Jānis Žilde. 

Foto: #SIF_MAF2020
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu