Uz Ārlietu ministriju ielūgtajām personām nebūs jāievēro Covid-19 pašizolācijas prasības (7)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Uz Latvijas ministriju ielūgtajām personām, arī tad, ja tās nav ārvalstu un starptautisko organizāciju amatpersonas, neattieksies Covid-19 dēļ noteiktie ceļošanas ierobežojumi un pašizolācijas prasības, taču būs jāievēro epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 izplatības ierobežošanai, šodien nolēma valdība.

Ārlietu ministrija ierosināja grozīt Ministru kabineta noteikumus par epidemioloģiskās drošības pasākumiem Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai, jo līdzšinējā redakcija neattiecās uz tādiem gadījumiem, kad "valsts interesēs Latvijā jāierodas personām, kuras nevar tikt uzskatītas par ārvalstu un starptautisko organizāciju amatpersonām".

Noteikumi paredzēja, ka ceļošanas ierobežojumi un pašizolācijas prasības neattiecas uz ārvalstu un starptautisko organizāciju amatpersonām un to delegācijām, kuras ierodas Latvijā pēc Valsts prezidenta, Saeimas, Ministru kabineta vai tā locekļa, Satversmes tiesas, Augstākās tiesas vai Valsts kontroles lūguma.

ĀM sagatavotās izmaiņas paredz, ka ielūgums var tikt izteikts jebkurai personai, ne tikai ārvalstu un starptautisko organizāciju amatpersonām.

Ministrijā atzīmēja, ka praksē konstatēti gadījumi, kad šādas personas ir atbilstoši uzaicināt dalībai pasākumos un vizītēs Latvijā citā, nevis, piemēram, ministra līmenī, tādēļ noteikts, ka ielūgumu personai ierasties Latvijā var izteikt arī ministrija.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu