Neirologs izsaka skaudrus minējumus par Šūmahera veselības stāvokli (5)

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Mihaēls Šūmahers
Mihaēls Šūmahers Foto: Reuters/ScanPix

Septiņkārtējais Formula 1 pasaules čempions Mihaēls Šūmahers 2013.gada decembra izskaņā bija devies uz Francijas Alpiem atpūsties. Toreiz neviens pat paredzēt nevarēja, ka gluži parasts nobrauciens ar slēpēm Mihaēlam kļūs liktenīgs - viņš gūs smagu galvas traumu un sabiedrībā no tā brīža vairs neizies.  

Pēc traumas gūšanas pusgadu Šūmahers pavadīja medicīniski izraisītā komā. Kad bijušais autosportists no tās tika atmodināts, 51 gadu vecais Šūmahers tika pārvests uz savām mājām Šveicē un tur tiek aprūpēts 24 stundas diennaktī un septiņas dienas nedēļā.

Cīrihē strādājošais neiroloģijas speciālists, profesors Ērihs Rīderers, tāpat kā daudzi citi eksperti iepriekš, tagad atklājis savas domas par Mihaēla Šūmahera patieso veselības stāvokli, kas nu jau gandrīz 7 gadus tiek rūpīgi slēpts. Un arī Rīderera vērtējums par vācieša veselības stāvokli un izredzēm atkopties no galvas traumām nav diez cik daudzsološs.

Sarunā ar franču televīzijas kanālu TMC profesors sacījis: "Es uzskatu, ka viņš ir veģetatīvā stāvoklī. Tas nozīmē, ka viņš ir nomodā, taču nereaģē. Viņš elpo, viņa sirds darbojas, un, iespējams, viņš var piecelties sēdus vai pat ar speciālista palīdzību kā mazulis paiet, bet neko vairāk. Es domāju, ka tas viņam ir maksimums. Vai pastāv iespēja, ka viņš kādreiz vēl būs tāds, kā pirms negadījuma? Es nudien tā nedomāju."

Šūmahera tuvs draugs, Starptautiskās automobiļu federācijas (FIA) prezidents un Ferrari F-1 komandas vadītājs laikā, kad Šūmahers svinēja vienu uzvaru pēc otras, Žans Tods, ir nedaudz optimistiskāk noskaņots. Katrā ziņā ar tik nomācošiem minējumiem kā neiroloģijas speciālists viņš nemētājas.

Tods, ar kuru roku rokā Šūmahers izcīnīja piecus no saviem septiņiem čempiona tituliem, vēl nesen ziņoja, ka ir bijis ciemos, apraudzījis Šūmaheru, un pavēstīja, ka "viņš cīnās".

"Mēs visi zinām par viņa drausmīgo slēpošanas negadījumu, kas sagādāja ne mazums problēmu. Tomēr viņam līdzās ir fantastiska sieva, viņam ir viņa bērni, māsiņas, un mēs varam viņam tikai novēlēt visu to labāko. Arī ģimenei visu to labāko. Vienīgais, ko varu darīt šobrīd, ir būt viņam līdzās līdz brīdim, kad varēšu kaut ko darīt. Tad arī darīšu."

Jau ziņots, ka Šūmahers pagalam neveiksmīgu kritienu Francijas Alpu kūrortā Meribelā piedzīvoja 2013.gada 29.decembrī. Bijušais sportists ilgu laiku pavadīja medicīniskajā komā, taču, kad sāka izrādīt apziņas pazīmes, no tās tika pamodināts. Detalizētu ziņu par to, kas noticis kopš tā laika, nav. Dažādi informācijas avoti vien ziņo, ka Šūmaheram veiktas inovatīvas cilmes šūnu terapijas un operācijas, kā arī viņu Parīzē apraudzījuši vadošie, sirds, galvas un muguras smadzeņu eksperti.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu