Lielbritānijā tiks pastiprināti sociālās distancēšanās noteikumi (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Maskas. Ilustratīvs foto
Maskas. Ilustratīvs foto Foto: LETA

Straujāk pieaugot ar jauno koronavīrusu inficēto cilvēku skaitam, Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons otrdien paziņojis par stingrāku sociālās distancēšanās noteikumu ieviešanu.

"Mēs esam sasnieguši bīstamu pagrieziena punktu," parlamentā sacīja premjerministrs, paziņojot par jaunajiem ierobežojumiem, kas, kā izteicās Džonsons, izstrādāti, lai glābtu dzīvības, aizsargātu nacionālo veselības aprūpes dienestu un ierobežotu ekonomiskos zaudējumus.

Džonsons sacīja, ka jaunie noteikumi Anglijā varētu palikt spēkā vairākus mēnešus līdz pusgadam.

Noteikumi ierobežos krogu un restorānu darbalaiku un rekomendēs cilvēkus strādāt no mājām.

Taču Džonsons uzsvēra, kā tā nav atgriešanās pie karantīnas režīma, kāds bija spēkā martā, un skolas un uzņēmumi netiks slēgti.

"Mēs speram apņēmīgus un atbilstošus soļus, lai līdzsvarotu dzīvību glābšanu ar darbavietu aizsargāšanu," skaidroja Džonsons.

Džonsons atklāja, ka sazvanījies ar Skotijas, Velsas un Ziemeļīrijas valdību līderiem, kas spers līdzīgus soļus.

Opozīcijā esošo leiboristu līderis Kīrs Stārmers atzina, ka jaunie ierobežojumi ir nepieciešami, taču nav bijuši nenovēršami.

Stārmers uzsvēra, ka pandēmijas pirmajos mēnešos netika nodrošināta Covid-19 testu veikšana lielā apjomā un joprojām nav izveidota efektīva testēšanas sistēma.

"Mēs pirms vairākiem mēnešiem brīdinājām premjerministru, ka testēšana ir jāsakārto līdz rudenim. Bet valdība neklausījās," parlamentā paziņoja Stārmers.

Viņš norādīja, ka valdības pieņemtie noteikumi un rekomendācijas bieži mainās, un piebilda, ka briti ir nobažījušies, ka valdībai trūkst stratēģijas.

Stārmers iepriekš izteicās, ka Džonsons nav piemērots valsts vadīšanai pandēmijas laikā.

"Ar vienu no augstākajiem mirušo rādītājiem pasaulē un uz sliekšņa vienai no dziļākajām recesijām pasaulē, baidos, nav šaubu - šīs valdības nekompetence bremzē Lielbritāniju," sacīja Stārmers.

"Viņi nevarēja dabūt bērnus atpakaļ skolā jūnijā (..) Viņu nespēja aizsargāt aprūpes namus ir nacionālais skandāls. Viņi vēl arvien nevar noorganizēt testēšanas režīmu," sacīja leiboristu līderis.

Valdības padomnieks veselības aprūpes jautājumos Kolins Sempls šodien intervijā raidorganizācijai BBC sacīja, ka Lielbritānija ir ceļā uz ļaunāko scenāriju, kas nozīmēs desmitiem tūkstošiem nāves gadījumu ziemā.

BBC citēja ziņojumu, kas augustā tika nopludināts no valdības zinātnisko padomnieku komitejas, kurā teikts, ka ļaunākajā scenārijā no Covid-19 šoziem varētu nomirt 85 000 cilvēku.

Lielbritānijas valdības vecākais zinātniskais padomnieks Patriks Valanss pirmdien brīdināja, ka Lielbritānijā oktobrī jauno Covid-19 gadījumu skaits var sasniegt 50 000 dienā un no Covid-19 mirušo skaits līdz novembra vidum var sasniegt 200 dienā, ja netiks pieņemti stingrāki pasākumi cīņā pret jauno koronavīrusu.

Lielbritānijā līdz šim inficēšanās ar jauno koronavīrusu konstatēta aptuveni 400 000 cilvēku, no kuriem miruši gandrīz 42 000, kas ir lielākais Covid-19 upuru skaits Eiropā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu