Minskas "Dinamo" treneris: KHL "burbulis" īsti nav iespējams

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Mihails Grabovskis
Mihails Grabovskis Foto: Ekrānšāviņš

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Minskas "Dinamo" treneris Mihails Grabovskis paudis viedokli, ka KHL nevarēs spēlēt "burbulī", kā tas ir Nacionālajā hokeja līgā (NHL).

Pēdējās dienās KHL klubos tiek atklāti arvien jauni inficēšanās gadījumi ar Covid-19. Otrdien jaunas ziņas par saslimšanu pienāca no Rīgas "Dinamo", Jaroslavļas "Lokomotiv" un Ufas "Salavat Julajev". 

Iepriekš Covid-19 skāra vēl vairākas komandas. Vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvētā Helsinku "Jokerit" izcieta karantīnu. Karantīnā aizvien atrodas Kazahstānas klubs Nursultanas "Baris". 

"Kāda ir koronavīrusa jaunā realitāte? Kopš vasaras nometnes komanda pusotru mēnesi dzīvoja viesnīcā, bāzē, kā tas bija kādreiz. Nošķirti no ģimenēm. Visiem puišiem pietrūka tuvinieku, bet komanda sagatavojās. Veiksmīgais komandas sniegums saistīts ar to, ka mēs visi bijām kopā, gatavojāmies kopīgā kolektīvā, nekur nedevāmies. Ielikām labu fizisko bāzi," TV kanālam "Belarus 5" sacīja Grabovskis. 

Ar septiņās spēlēs iekrātiem 10 punktiem Minskas "Dinamo" pašlaik ir Rietumu konferences trešā spēcīgākā komanda. 

"Šobrīd KHL nav kā NHL, kur viss ir slēgts. Pastāvīgi, īpaši izbraukumos lietojam maskas un katru piekto dienu veicam testus," teica Grabovskis. "Vai pastāv iespēja, ka mēs varētu spēlēt "burbuļos"? Mums vienā pilsētā nāktos aizvadīt 55 mačus. Domāju, ka KHL to būtu grūti noorganizēt. NHL ir NHL. Mūsu uzdevums ir spēlēt. Ja mači tiek pārcelti, tas ir slikti, jo izsit no ritma, bet tā ir arī iespēja hokejistiem atvilkt elpu un atjaunoties."

Grabovskis ir viens no pēdējās desmitgades labākajiem baltkrievu hokejistiem. Viņš 12 sezonas pavadīja NHL un nacionālās komandas rindās piedalījies astoņos pasaules čempionātos. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu