Atrasts miris pingvīns ar sejas masku kuņģī (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Cilvēku iemīļotā Brazīlijas pludmalē atrasts pingvīns, kura nāves cēlonis izrādījies apēsta sejas maska.

Mirušais dzīvnieks tika atrasts 9. septembrī Sanpaulu pilsētas pludmalē – divas dienas pēc svētkiem, kuru laikā pludmalē parasti pulcējas cilvēki. Pētnieki savāca pingvīna ķermeni, kurš bija neparasti kārns un klāts ar smiltīm, un nosūtīja to uz laboratoriju.

Pēc autopsijas atklājās, ka tas ir Magelāna pingvīns, kurš miris pēc tam, kad sejas masku, visticamāk, noturējis par ēdienu.

“Bieža cilvēku pulcēšanās Sanpaulu ziemeļu piekrastē 7. septembrī beigusies ar Magelāna pingvīna nāvi, kas ir saistīta ar sejas masku tā vēderā,” rakstīts paziņojumā.

Eksperti ziņo, ka pludmalē starp 16. aprīli un 13. septembri kopumā atraduši 113 “nepareizi utilizētas” sejas maskas. 10 no šīm maskām tika atrastas 8. septembrī – tieši pēc svētkiem.

Sejas maskas apēšana dzīvniekam var beigties ar gremošanas trakta aizsprostojumu un beigu beigās bada nāvi.

“Šis gadījums ir nepārprotams pierādījums tam, ka tāda veida atkritumi var kaitēt un pat būt nāvējoši jūras faunai,” paziņojumā rakstīja institūta “Argonauta” prezidents Hugo Gallo Neto.

Viņš arī piebilda, ka fauna nav vienīgais, kas cieš no šiem atkritumiem, bet arī ekonomika, jo kādam vienmēr atkritumi jāsavāc.

Magelāna pingvīnu dzimtene ir Dienvidamerika, un tie pārsvarā mīt Argentīnas, Čīles un Folklendas salu piekrastē. Šie pingvīni nodēvēti 16. gadsimta portugāļu jūras braucēja un atklājēja Fernāna Magelāna vārdā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu