Vairākus cilvēkus tur aizdomās par narkotisko vielu realizāciju lielos apmēros Jelgavā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Valsts policija (VP) pabeigusi izmeklēšanu lietā pret personu grupu par narkotisko un psihotropo vielu realizāciju lielos apmēros Jelgavā, lūdzot Zemgales tiesas apgabala prokuratūru sākt kriminālvajāšanu.

Šī gada 14.aprīlī Jelgavā uz aizdomu pamata par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu un pārsūtīšanu realizācijas nolūkā un neatļautu realizēšanu lielā apmērā vai grupā, kā arī par šīm pašām darbībām, taču bez nolūka narkotikas realizēt, aizturēts 1976.gadā dzimis vīrietis, kurš jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par līdzīgu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu. Vīrietim piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Vēlāk, 12.maijā, par līdzīgiem pārkāpumiem aizturēti 1979. un 1996.gadā dzimuši vīrieši. Arī viņi iepriekš ir nonākuši policijas redzeslokā. 13.maijā 1979. un 1996.gadā dzimušajiem piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

Veicot izmeklēšanas darbības un kratīšanas aizdomās turēto personu dzīvesvietās, kopumā tika izņemtas 35 MDMA saturošas tabletes ar reljefa logo "Gorilla", 45 MDMA saturošas tabletes ar reljefa logo "Philipp Plein" vienā pusē un galvaskausa attēlu otrā pusē un 4,5 buprenorfīnu saturošas tabletes "Subutex".

Par aizturēto pārkāpumiem ir paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, kā arī sods ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu