"Nevarēju piecelties no gultas..." Rajecka īpaši smagi pārdzīvojusi Covid-19 krīzi (6)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Olga Rajecka koncertā "Mana svētku diena"
Foto: Olga Rajecka koncertā "Mana svētku diena" Foto: Jānis Škapars/TVNET

Dziedātāja Olga Rajecka izdevumam "Ieva" atklāj, ka visu atcelto koncertu dēļ viņai pavasarī nav bijis spēka izkāpt no gultas.

Kā zināms, Covid-19 pandēmija vairākiem radošiem cilvēkiem izbojāja plānus, arī dziedātājai Olgai Rajeckai - tika atcelti virkne koncertu. Arī oktobrī paredzētā grupas "Eolika" jubilejas koncerttūre tika pārcelta uz nākamo gadu.

Rajecka žurnālam "Ieva" neslēpj: "Aprīlī šķita – raizēm nav pamata, gan jau augustā visi Covid-19 pulcēšanās aizliegumi būs atcelti un viss notiks. Taču ar katru nedēļu kļuva arvien sliktāk, sliktāk, un maijā jau viss izskatījās pavisam slikti."

Viņa turpina: "Pirmais mēnesis bija kolosāls – tīrījām, berzām, darījām visu to, kam nekad neatliek laika. (..) Tad sāka pienākt īsziņas – atcelts tāds pasākums, šāds pasākums, vieni svētki, otri, trešie. Saņemot šīs ziņas par atceltajiem pasākumiem, jutu – lai gan ir pavasaris, viss plaukst un zied, emocionāli man kļūst arvien sliktāk un sliktāk."

"Arī Ivo [Rajeckas vīrs - red.] staigāja pelnu pelēku seju, tikai Marija [Rajeckas meita], viņas draugs Raitis un mazais Edvards [Ivo dēls] nezaudēja dzīvesprieku.

Galu galā man emocionāli kļuva tik slikti, ka nevarēju piecelties no gultas. Plakstiņi bija smagi, un kauli kā svina pielieti.

Meita man gultā pienesa kafiju, bet es negribēju pat to. Atceros, 19. maijā gulēju gultā, skatījos pa logu uz dīķi un sapratu – ārprāts, nekas nemainās! Kā filmā Murkšķa diena," atklāta ir Rajecka.

Viņa uzsver: lai arī pandēmijas laiku pavadīja kopā ar ģimeni, viņai ļoti pietrūka radošās izpausmes. "Māksliniekam tas ir garīgās eksistences jautājums. Kad vēl bijusī kultūras ministre pateica – lai mākslinieki iet strādāt lielveikalā, biju pavisam satriekta. Tiešām? Māksla nav vajadzīga?!"

Pilnu interviju lasiet žurnālā "Ieva"!

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu