Navaļnijs izrakstīts no Berlīnes klīnikas stacionāra (11)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs, kurš pēc saindēšanas ar nervu indi ārstējās Berlīnē, izrakstīts no klīnikas “Charite” stacionāra. 

Kā teikts “Charite” paziņojumā, Navaļnijs no stacionāra izrakstīts otrdien, ņemot vērā viņa veselības stāvokļa uzlabošanos. 

“Charite” Navaļnijs pavadīja 32 dienas, 24 no kurām viņš bija reanimācijā. 

Foto: Reuters/ScanPix

Ārsti uzskata, ka, balstoties uz pašreizējo Navaļnija pašreizējo veselības stāvokli, viņa pilnīga atveseļošanās ir iespējama. 

Tomēr pagaidām pāragri spriest par saindēšanas ilgtermiņa ietekmi uz Navaļnija veselību.

Navaļnija preses sekretāre Kira Jarmiša pavēstīja, ka viņš pašlaik paliks Vācijā, lai turpinātu ārstēšanos.

"Aleksejs Navaļnijs pašlaik paliks Vācijā, jo viņa ārstēšana nav pabeigta," tviterī ievietotā video paziņoja Jarmiša. "Tomēr ārsti prognozē pilnīgu atlabšanu."

Savukārt Navaļnijs sociālajā tīklā "Instagram" raksta, ka viņš ir tālu no pilnīgas atlabšanas.

"Plāni pagaidām ir vienkārši: fizioterapeits katru dienu. Iespējams, rehabilitācijas centrs. Stāvēt uz vienas kājas. Pilnībā atjaunot kontroli pār pirkstiem. Saglabāt līdzsvaru," raksta Navaļnijs. "Atklājušās visādas smieklīgas lietas. Piemēram, es nevaru mest bumbu ar kreiso roku. Pat noķert varu, bet mest - nē. Smadzenes vienkārši negrib darīt šo kustību. Vai arī rakstīt ar roku. Līdz pēdējam laikam nesanāca rindiņā. Visu laiku stabiņā sāku. Vārdu sakot, rehabilitācija."

Navaļnijs arī atkāroti pateicās klīnikas "Charite" ārstiem un profesoram Ekardam, kuri, pēc viņa teiktā, paveikuši neticamu darbu.

Navaļnijam 20.augustā kļuva slikti lidojuma laikā no Tomskas uz Maskavu, pilots veica ārkārtas nolaišanos Omskas lidostā, un Navaļnijs ar saindēšanās pazīmēm nesamaņā tika nogādāts Omskas slimnīcā. 22.augustā Navaļnijs no Krievijas tika pārvests uz Vāciju, kur viņa ārstēšanu uzņēmusies Berlīnes Universitātes klīnika "Charite". 

Kā 2.septembrī pavēstīja Vācijas valdība, iegūti neapstrīdami pierādījumi, ka Navaļnijs ir saindēts ar nervus paralizējošu kaujas vielu, kas pieder pie "Novičok" grupas. To apstiprinājušas arī Francijas un Zviedrijas laboratorijas. 

Tikmēr Krievijas varas iestādes joprojām uzstāj, ka neesot pamata ierosināt krimināllietu par to, kas notika ar Navaļniju. 

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu