Vēju pilsēta Liepāja 2027. gadā vēlas kļūt par Eiropas kultūras galvaspilsētu

CopyDraugiem X Whatsapp
Liepājas muzejs
Liepājas muzejs Foto: publicitātes

Liepāja gatavos piedāvājumu un startēs titula "Eiropas kultūras galvaspilsēta 2027" iegūšanai, informē Liepājas pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību un mārketinga daļas vadītāja Zita Lazdāne. 

Pašvaldībā uzsver, ka tai ir visi priekšnosacījumi, lai šo titulu iegūtu, proti, Liepāja esot moderna, mūsdienīga 21. gadsimta pilsēta ar pasaules elpu un spēcīgām vēsturiskām tradīcijām - ar senāko profesionālo teātri valstī, vecāko simfonisko orķestri Baltijā, plašu un spēcīgu profesionālo mākslu un aktīviem amatieriem, daudzveidīgu izglītības sistēmu, attīstītu infrastruktūru un radošiem cilvēkiem, augšupejošu ekonomiku.

Ņemot vērā to, ka kultūras galvaspilsētas stāsts nav tikai par kultūru tradicionālajā izpratnē, bet par pilsētas attīstību kopumā, pašvaldība līdz ar pieteikšanos šim titulam iecerējusi veicināt reģionālo, nacionālo un starptautisko sadarbību, stiprinot pašu liepājnieku lojalitāti un lepnuma sajūtu par savu pilsētu, sacīja Lazdāne.

Viņa norādīja, ka darba grupā būs mākslas un kultūras profesionāļi, pilsētplānotāji, arhitekti, sabiedrības līdzdalības eksperti, izglītības speciālisti, mārketinga un uzņēmējdarbības pārstāvji un citu nozaru speciālisti.

Liepājas domes lēmumu par pilsētas pretendēšanu titulam plānots pieņemt oktobra domes sēdē, sacīja Lazdāne.

Jau ziņots, ka šonedēļ Rīgā notiek Eiropas Parlamenta (EP) deputātes, EP Kultūras un izglītības komitejas viceprezidentes Daces Melbārdes (VL-TB/LNNK) rīkota domnīca, kurā viņa aicina diskutēt par Latvijas reģionu pilsētu iespējām nest Eiropas kultūras galvaspilsētas vārdu 2027. gadā.

Foto: Koncertzāles "Lielais dzintars" svinīgā pamatakmens guldīšana.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu