Francijas mediji aicina sabiedrību iestāties par preses brīvību (1)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Francijā vairāk nekā 100 laikrakstu, raidorganizāciju un citu mediju trešdien vērsušies pie sabiedrības ar aicinājumu atbalstīt preses brīvību.

Aicinājuma iniciators ir satīras žurnāls "Charlie Hebdo", kura darbinieki 2015.gadā tika noslepkavoti teroraktā, kura sarīkotāji apgalvoja, ka tā ir atriebība par pravieša Muhameda karikatūru publicēšanu.

Aizstāvot brīvību uz zaimošanu, mēs neaizstāvam zaimošanu, bet brīvību, paziņojušas mediju organizācijas.

Tās norādījušas, ka cilvēki, kas sociālajos medijos pauž neparastus uzskatus, saņem nāves draudus, un mediji atklāti padarīti par starptautisku teroristu organizāciju mērķi.

"Valstis izdara spiedienu uz franču žurnālistiem, kas ir "vainīgi" kritisku rakstu publicēšanā," teikts paziņojumā.

Tajā pilsoņi, politiķi un aktīvisti aicināti apvienot spēkus, aizstāvot preses brīvību.

"Mums jūs esat nepieciešami. Jūsu mobilizācija. Jūsu sirdsapziņas aizsargvalnis," paziņoja mediji.

2015.gada 7.janvārī brāļi Šerifs un Saīds Kuaši Parīzē "Charlie Hebdo" redakcijā noslepkavoja 12 cilvēkus, arī pazīstamus žurnāla karikatūristus. Dienu vēlāk brāļu paziņa Amedijs Kulibali netālu no Francijas galvaspilsētas noslepkavoja ceļu policisti, bet 9.janvārī Parīzē košera preču veikalā - vēl četrus cilvēkus.

Šīs slepkavības Francijā bija pirmie uzbrukumi islāmistu teroraktu virknē 2015. un 2016.gadā, kuros nogalināti tika vairāk nekā 230 cilvēki. Par vairākiem atbildību uzņēmās teroristu grupējums "Islāma valsts".

Parīzē 2.septembrī sāka tiesāt 14 cilvēkus, kas apsūdzēti par atbalsta sniegšanu islāma ekstrēmistiem, kuri sarīkoja uzbrukumus "Charlie Hebdo" redakcijai un košera preču veikalam.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu