No nākamās nedēļas Briselē vairs nebūs tik stingras masku valkāšanas prasības

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Beļģijas galvaspilsētas Briseles iedzīvotājiem no 1.oktobra, esot sabiedrībā, vairs nebūs obligāti jāvalkā sejas maskas, trešdien pavēstīja reģiona valdība.

Brisele 12.augustā noteica pasaulē stingrākās masku valkāšanas prasības, un amatpersonas arī tagad masku valkāšanu "uzstājīgi iesaka" turpināt arī pēc tam, kad šīs prasības būs atceltas.

Vēl pirms šī lēmuma izziņošanas Beļģijas premjerministre Sofija Vilmesa sacīja, ka mazinās atsevišķus Covid-19 krīzes ierobežojumus.

"Vīruss joprojām ir šeit, bet dzīvei ir jāturpinās," preses konferencē pēc Nacionālās drošības padomes sanāksmes sacīja premjere. "Masku valkāšana ir ļoti svarīga, lai kontrolētu epidēmiju. Tomēr ir bezjēdzīgi to uzspiest visur un vienmēr."

Viņa mudināja vietējās varasiestādes nenoteikt obligātu masku valkāšanu visur, bet vienīgi slēgtās sabiedriskās vietās, sabiedriskajā transportā un iepirkšanās vietās.

Izolācijas periods gadījumā, ja bijis ciešs kontakts ar Covid-19 slimnieku, tiek samazināts no 14 dienām uz septiņām, sacīja Vilmesa.

Dalībnieku skaita limits publiskiem pasākumiem telpās ir 200, bet ārpus telpām - 400 cilvēku.

Valstī ar 11,5 miljoniem iedzīvotāju kopš uzliesmojuma sākuma reģistrēti 105 226 inficēšanās gadījumi ar koronavīrusu un 9955 ar Covid-19 saistīti nāves gadījumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu