"Tur bija kaudze ar beigtiem putniem." Bolderājas bēniņos bada nāvei nolemti neskaitāmi baloži (11)

CopyLinkedIn Draugiem X
Baloži koka zarā.
Baloži koka zarā. Foto: Evija Trifanova/LETA

Kādas mājas bēniņi Bolderājā kļuvuši par kapliču vairāk nekā simts baložiem, kas tur tika ieslēgti un nolemti bada nāvei, vēsta raidījums "4. studija". 

Kāda iedzīvotāja ievērojusi, ka mājai nobloķēti bēniņu logi un pie tiem no ārpuses izmisīgi lidinās baloži, cenšoties palīdzēt tur iesprostotajiem sugasbrāļiem. Notikuma vietā ieradusies biedrība "Drauga spārns", pašvaldības policija un putnu ķērāji no Dr. Beinerta veterinārās klīnikas.

Sākti putnu glābšanas darbi, un, iekļūstot bēniņos, pavēries briesmīgs skats - telpa bija pilna ar baložiem, no kuriem daudzi bija beigti, bet citi - ļoti novājējuši. Putniem nebija iespējas no telpas izlidot ārā; tāpat putniem nebija pieejams ne ēdiens, ne ūdens.

"Tas, kurš to darīja, bez šaubām apzinājās, ka tas tiek veikts, lai putni ietu bojā," saka veterinārārsts Jānis Beinerts.

Iedzīvotāja uzskata, ka Rīgas namu pārvaldniekam par putniem pasūdzējies kāds kaimiņš. Līdz šim putni, kas bēniņos bija mitinājušies gadiem, nevienam netraucēja.

Tikmēr Rīgas namu pārvaldnieks meklē vainīgo, kurš tad atstājis putnus drošā nāvē.

"Šobrīd uzņēmumā sākta dienesta pārbaude, lai precizētu, kurš kurā brīdī kādus lēmumus pieņēmis un kāda ir mūsu darbinieku atbildība," stāsta Rīgas namu pārvaldnieka pārstāvis Krists Leiškalns.

Policija ierosinājusi lietu pret cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu