Čehijas premjers noraida ES migrācijas un vides plānus

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Čehijas premjerministrs Andrejs Babišs ceturtdien noraidīja Eiropas Savienības (ES) jaunākos priekšlikumus migrācijas un oglekļa emisiju samazināšanas jomā, nostāju paužot neilgi pirms sarunām ar Eiropas Komisijas (EK) prezidenti Urzulu fon der Leienu.

"Man šajā ziņā ir liela problēma," pirms došanās uz sarunām ar Leienu, kā arī Polijas un Ungārijas kolēģiem par EK priekšlikumiem migrācijas jomā sacīja premjers.

Trīs Viduseiropas valstis kopā ar Slovākiju veido Višegrādas grupu.

Valstu četrinieks kategoriski noraidīja ES iepriekšējos priekšlikumus par migrantu sadales kvotām, un paredzams, ka arī turpmāk turēsies pie ogļu izmantošanas, kas tām ir nozīmīgs enerģijas avots.

EK trešdien Jaunā migrācijas un patvēruma pakta priekšlikumos piedāvāja stingrāku robežu kontroli un raitāku noraidīto migrantu repatriāciju.

"Pirmajā acu uzmetienā šķiet, ka EK joprojām nav sapratusi - lai apturētu nelegālo migrāciju, mums nelegālie migranti ir jāaptur, kad viņi nonāk Eiropā," sacīja Babišs.

Viņš noraidīja priekšlikumu, ka valstīm, kas nevēlas uzņemt migrantus, ir jānodrošina viņu repatriācija.

"Tas pamatu pamatos ir nonsenss, jo, ja mēs mēs nepieņemam migrantus, mēs nevaram viņus nosūtīt atpakaļ," sacīja Babišs.

Viņš arī kritizēja ES plānu par siltumnīcefekta gāzu emisiju neto nulles līmeni līdz 2050.gadam, kas tika izziņots aizvadītajā nedēļā. Arī Polija ieceri kritizējusi.

"Šis priekšlikums Čehijai ir pilnīgi nereālistisks, mēs nespēsim to ievērot," norādīja Babišs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu