Vairākās vietās Latgalē izņemts nelegālais alkohols, cigaretes un nereģistrēts šaujamierocis

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts policija
Valsts policija Foto: Ieva Čīka/ Leta

Nedēļas laikā Latgalē izņemts nelegālais alkohols un cigaretes, nereģistrēts šaujamierocis, un sākti vairāki kriminālprocesi, informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Lāsma Kursīte.

Izmeklējot iepriekš sākto kriminālprocesu, vakar policija veica vairākas kratīšanas Daugavpilī, kuru laikā izņemti 49 400 tabakas izstrādājumu ar Baltkrievijas un Ukrainas akcīzes markām, ka arī 200 cigaretes bez akcīzes markām. Aizdomās turamā persona ir 1954.gadā dzimis vīrietis.

Tāpat vakar veikta kratīšana 1960.gada dzimuša vīrieša dzīvesvietā Daugavpils novada Ambeļu pagastā. Kratīšanas laikā atrasti 130 litri kandžas, 200 litri brāgas un nereģistrēts šaujamierocis.

Bet 18.septembrī kratīšanu kādas personas dzīvesvietā veikuši Ludzas iecirkņa policisti. Izņemti aptuveni 60 litri kandžas, tās izgatavošanai paredzētās ierīces un tabakas izstrādājumi nelielā apmērā bez Latvijas akcīzes markām. Aizdomās turamā persona, 1968.gadā dzimis vīrietis, iepriekš sodīts par analoģiskiem likumpārkāpumiem.

Savukārt 22.septembrī policisti veica kratīšanu pie kādas sievietes Kārsavā, atrodot 65 litrus kandžas un pagatavošanai nepieciešamās ierīces. 1964.gadā dzimusī sieviete iepriekš tika sodīta par analoģiskiem likumpārkāpumiem.

Lai precīzi noteiktu izņemto vielu skaitu un sastāvu, visos gadījumos ir nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes.

Saskaņā ar Krimināllikuma 221.panta 1.daļu par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Bet par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās - ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu