Kuldīgas slimnīcā un pansionātā atkal stingri aizliegts pacientu apmeklējums

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Tukša palāta. Ilustratīvs attēls
Tukša palāta. Ilustratīvs attēls Foto: Paula Čurkste / LETA

Ņemot vērā, ka Kuldīgas novadā ir reģistrēti desmit saslimšanas gadījumi ar Covid-19, Kuldīgas slimnīcā atkal ir spēkā pacientu apmeklējuma aizliegums visās nodaļās un pansionātā, informēja SIA "Kuldīgas slimnīca" sabiedrisko attiecību speciāliste Signeta Lapiņa.

Izņēmums ir Bērnu nodaļā, kur nepārtraukti ar bērnu var atrasties viens no vecākiem. Bet ģimenes dzemdībās kopā ar grūtnieci visu dzemdību un pēcdzemdību laiku atļauts atrasties bērna tēvam, taču gadījumā, ja viņš nodaļu atstāj, atgriezties ir aizliegts.

Lapiņa norādīja, ka sūtījumus, kuri paredzēti pacientam, iespējams atstāt Uzņemšanas nodaļā, un slimnīcas personāls to nodos saņēmējam. Sūtījumā nedrīkst ievietot dokumentus un vērtīgas mantas, kā arī uz paciņas norādīt saņēmēja vārdu un uzvārdu, nodaļu un palātas numuru.

Arī senioriem ir iespējams nodot sūtījumus, taču tiem jābūt ievietotiem slēgtā un mitruma izturīgā iepakojumā, kas ir viegli dezinficējams, norādot seniora vārdu un uzvārdu.

Lapiņa atgādināja, ka grūtniecēm, kurām sākušās dzemdības, jānāk uz slimnīcas Uzņemšanas nodaļu, kur speciālisti sazināties ar Dzemdību nodaļas personālu. Dzemdētājas aicinātas patstāvīgi uz Dzemdību nodaļu nedoties.

Dodoties uz ambulatoro pieņemšanu pie kāda no Kuldīgas slimnīcas speciālistiem, jālieto sejas maska. Ja pašam maskas nav līdzi, to nodrošinās reģistratūrā. Izņemot gadījumus, kad pacientam ir pieraksts uz kādu no slimnīcas sadarbības partneriem, ārstu privātpraksēm, piemēram, urologa, flebologa, dermatologa, jeb jāveic radioloģijas vai laboratorijas izmeklējumi. Dodoties uz šādu pieņemšanu vai izmeklējumu, jāvienojas ar privātprakses ārstu vai radioloģijas un laboratorijas reģistratūru par to, vai pacientam pašam jānodrošina aizsargmaska, vai to iedos speciālists, peibilda Lapiņa.

Uz vizīti pie speciālista pacienti aicināti ierasties ne ātrāk, kā noteiktajā laikā, lai izvairītos no drūzmēšanās. Kuldīgas slimnīcas personāls kontrolē pacientu plūsmu uz pieņemšanu, lai vienlaicīgi pie kabineta durvīm neatrastos pārāk daudz pacientu un būtu iespējams ievērot divu metru distanci.

Arī Kuldīgas slimnīcas Rehabilitācijas nodaļā, dodoties uz konsultāciju pie kāda no speciālistiem, apmeklētāji aicināti ierasties ar sejas aizsargmasku.

Tāpat spēkā palikuši noteikumi par slimnīcas galvenās ieejas 2.stāvā slēgšanu darbadienās pēc plkst.18 un visu dienu nedēļas nogalēs un svētku dienās. Arī slimnīcas ēdnīca joprojām nav pieejama trešajām personām.

LETA jau vēstīja, ka Kuldīgā, ražošanas uzņēmumā SIA "Kuldīgas tekstils", vairāk nekā diviem darbiniekiem oficiāli apstiprināta Covid-19 infekcija.

Ceturtdienas, 24.septembra, rītā visiem "Kuldīgas tekstils" darbiniekiem veikti Covid-19 testi, kam rezultāti solīti vakarā. 

Kuldīgas novada pašvaldībai zināms, ka arī trīs Kuldīgas pilsētas skolu audzēkņiem noteikts ar Covid-19 inficētas cilvēka kontaktpersonas statuss, tāpēc šie bērni skolu neapmeklē un skolas viņiem nodrošina iespēju mācīties attālināti. Skolas arī seko līdzi aktuālajai informācijai un sazinās ar SPKC.

Ja būs nepieciešams, izglītības iestādēs sadarbībā ar pašvaldību veiks papildu piesardzības pasākumus, sola pašvaldība.

Skolēni un pedagogi, tāpat kā ikviens iedzīvotājs, aicināti sekot līdzi savam veselības stāvoklim, nenākt uz skolu, ja ir kādas Covid-19 infekcijai raksturīgas pazīmes, un saslimšanas gadījumā nekavējoties informēt ģimenes ārstu, uzsvēra pašvaldībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu