Jaunais Nissan Juke – unikālais dizains atsvaidzināts un papildināts ar jaunākajām tehnoloģijām

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Nissan JUKE
Nissan JUKE Foto: Nissan

Mazo krosoveru segmenta pionieris, Nissan JUKE, dienas gaismu ieraudzīja 2010. gadā un jau ar pirmajiem elpas vilcieniem iemantoja milzu popularitāti daudzās Eiropas valstīs, tostarp arī Latvijā. Kopš tā laika modelis ticis pilnveidots un uzlabots, un pagājušā gada nogalē arī piedzīvoja pilnvērtīgu paaudžu maiņu. 

Jauns dizains un sportisks interjers

Jau no iztālēm redzams, ka JUKE saglabāts modeļa unikālais vizuālais DNS, kas tagad tiek pasniegts jaunā, modernā, nobriedušā formā. Tāpat JUKE ir komfortablāks, praktiskāks, ietilpīgāks, kas visizteiktāk jūtams aizmugurējā sēdeklī, un tas ir viens no visbagātīgāk ar modernām tehnoloģijām aprīkotajiem mazajiem krosoveriem, kādu šobrīd var iegādāties.

Otrās paaudzes Nissan JUKE ir ne tikai jauns kupejas krosovera ārējais dizains, bet arī moderns un sportisks interjers ar sportiskiem monoformas sēdekļiem, kas, starp citu, ietilpst jau standarta aprīkojumā. Tie braucējus ieskauj un pasargā, nodrošinot sportisku sēdpozīciju un vienlaikus ir arī ergonomiski pareizi, jo nodrošina ērtu piekļuvi vadības ierīcēm.

Papildu sportiskās sajūtas rada gan sporta automobiļiem raksturīgās pārnesumu pārslēgšanas lāpstiņas aiz stūres, kas pieejamas versijām ar automātisko pārnesumkārbu, gan iespēja ieslēgt automobilim SPORT braukšanas režīmu, kas automobilī atmodina žiperīgo, dinamisko būtību.

Viena no JUKE priekšrocībām, ja salīdzina ar vairumu citu mūsdienu auto, ir plašās individualizēšanas, tātad apdares materiālu, dizaina elementu un krāsu kombinēšanas iespējas. 

Foto: Nissan

Vairāk vietas salonā un bagāžas nodalījumā

Veidojot jauno Nissan JUKE, tika īpaši domāts par ietilpību un praktiskumu. Tādējādi, salīdzinot ar iepriekšējo JUKE, jaunā modeļa aizmugurē ir ērtāk iekāpt un izkāpt, aizmugurē sēdošajiem ir ievērojami vairāk vietas virs galvas un krietni vien vairāk vietas kājām.

Jaunajā Nissan JUKE, salīdzinot ar priekšgājēju, ir palielināts arī bagāžas nodalījums, un tagad tā ietilpība ir 422 litri, kas ir pilnīgi pietiekami, lai varētu tajā salikt aptuveni 8 palielas ceļa somas.

Foto: Nissan

Ekonomisks, drošs un ar garantiju

Runājot par automobiļiem, vienmēr aktuāls ir jautājums – cik tad tas "ēd"? Jaunajam Nissan JUKE vidējais degvielas patēriņš ir no 5,9 līdz 6,4 l/100 km (atbilstoši vispasaules harmonizētajai vieglo auto testu procedūrai (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedures jeb WLTP), un, lai sirds būtu mierīga, Nissan jaunajam JUKE piedāvā 5 gadu / 100 000 km garantiju. Tās ietvaros krosoveram, tāpat kā citiem Nissan vieglajiem automobiļiem un elektromobiļiem, standarta komplektācijā uz trim gadiem ir iekļauti arī Nissan tehniskās palīdzības dienesta Nissan Assistance pakalpojumi. Tā ir bezmaksas palīdzība gadījumiem, ja kaut kas nelāgs atgadās, esot ceļā. Tas var būt jebkas – gan negadījums, gan tehniska rakstura ķibeles, gan arī vienkārši beidzies benzīns. Nissan šādos gadījumos apņemas sniegt atbalstu 24 stundas diennaktī 7 dienas nedēļā.

Starp citu, jaunais Nissan JUKE ir ieguvis arī augstāko jeb 5 zvaigžņu novērtējumu Euro NCAP drošības testos.

Foto: Nissan

Bagātīgs standarta aprīkojums par pieejamu cenu

Nissan ļoti raksturīgs ir uzsvars uz inteliģentām un inovatīvām tehnoloģijām, un parasti Nissan automobiļi ir labi aprīkoti jau standarta aprīkojumā.

Jaunā Nissan JUKE cena ir, sākot no €16 930, un tas jau standarta aprīkojumā ir aprīkots ar, piemēram, LED lukturiem, jumta spoileri, monoformas stila sēdekļiem, kruīza kontroli, regulējamu, multifunkcionālu stūri, automātiskajām tālajām/tuvajām gaismām, kas pašas pārslēdzas, ja pretī kāds brauc, un pēc tam atkal pārslēdzas atpakaļ. Jau standarta aprīkojumā ir arī ceļa zīmju atpazīšanas sistēma, kura ļauj izvairīties no nepatikšanām netīšām pārsniegta ātruma dēļ. Vēl ļoti svarīga un noderīga drošības tehnoloģija jaunā JUKE standarta aprīkojumā ir inteliģentā ārkārtas bremzēšanas sistēma ar gājēju un riteņbraucēju atpazīšanas sistēmu, kas, ja autovadītājs nereaģē, pati sāk bremzēt, un inteliģentā nejaušas braukšanas joslas maiņas novēršanas sistēma, kas brīdina, ja sākat nejauši izbraukt no savas joslas.

Foto: Nissan

Viens no visbagātīgāk ar modernām tehnoloģijām aprīkotajiem mazajiem krosoveriem tirgū

Papildus tādām vēl nepieminētām Nissan tehnoloģijām kā, piemēram, inteliģentais autovadītāja noguruma brīdinājums un brīdinājums par satiksmi aizmugurē, jaunais JUKE, tāpat kā daudz citi Nissan automobiļu modeļi, ir aprīkots ar apkārtskata monitoru, kas ļauj uz auto skatīties it kā no augšas, un mašīnas manevrēšana stāvvietā ir īpaši viegla. Ar atsevišķu pogu iespējams pārslēgt mašīnai uzstādītās kameras un redzēt ne tikai to, kas notiek JUKE aizmugurē un priekšā, bet arī sānos. Piemēram, vai ir iespējams piebraukt vēl tuvāk ietves apmalei. Ar šo funkciju faktiski ikviens savu auto stāvvietā var novietot kā īsts profesionālis.

Jaunums Nissan tehnoloģiju klāstā ir jaunajā JUKE pieejamā inteliģentā "aklās" zonas brīdinājuma un sadursmes novēršanas sistēma. Līdz šim šī sistēma ar akustisku un gaismas signālu tikai brīdināja par iespējamu sadursmi, bet jaunākajā versijā JUKE jau pats virza sevi atpakaļ savā braukšanas joslā, tādējādi rūpējoties par drošību un palīdzot izvairīties no liekām nepatikšanām.

Foto: Nissan

Savukārt cita unikāla tehnoloģija, kas šādā izpildījumā nav nevienam citam mazajam krosoveram, ar ko aprīkoti ir citi Nissan automobiļu modeļi un ar ko tagad lepoties var arī jaunais Nissan JUKE, ir ProPILOT tehnoloģija, kas vienā pogā apvieno 3 inteliģentas tehnoloģijas: inteliģento kruīza kontroli (pielāgo distanci ar priekšā braucošo), inteliģento braukšanas joslas saglabāšanas palīgsistēmu (notur savas braukšanas joslas vidū) un braukšanas apstādināšanas/turpināšanas funkciju sastrēgumos, ņemot vērā satiksmi priekšā. ProPILOT ir pieejams versijām ar automātisko pārnesumkārbu, bet versijām ar manuālo pārnesumkārbu ir pieejamas pirmās divas ProPILOT tehnoloģijas atsevišķi.

Foto: Nissan

Unikāla BOSE audio sistēma ar skaļruņiem sēdekļu galvas balstos

Labas mūzikas un akustikas cienītāji īpaši novērtēs jaunajā Nissan JUKE uzstādīto Bose® Personal Plus audio sistēmu. Analogu sistēma savulaik debitēja jaunākās paaudzes Nissan Micra, un to veido priekšējo sēdekļu galvas balstos iebūvēti Bose® skaļruņi, kuri sniedz "dzīvajam" koncertam raksturīgu skanējumu un 360° klausīšanās pieredzi.

Foto: Nissan

Pārvaldi savu Nissan JUKE no attāluma

Jaunajā Nissan JUKE ir pieejama arī Apple CarPlay un Android Auto savienojamība, kas ļauj savienot savu viedtālruni ar automobili, redzēt un izmantot automobiļa 8 collu ekrānā ne tikai telefona ekrāna saturu, bet arī tādas populāras aplikācijas kā, piemēram, Spotify un Waze.

Foto: Nissan

Vēl viena interesanta un noderīga inovācija, kas ir pieejama jaunajam JUKE, ir NissanConnect Services aplikācija, ar kuras palīdzību automobili var kontrolēt no attāluma. Citiem vārdiem, caur viedtālruni, kam uzinstalēta šī lietotne, var pārbaudīt savu JUKE, piemēram, apskatīties nobraukumu, degvielas atlikumu un to, vai, piemēram, JUKE durvis ir aizslēgtas. Ar aplikācijas palīdzību no attāluma tās var arī atslēgt vai aizslēgt. Ja neatceries, kurā stāvlaukuma galā automobilis novietots, caur lietotni mašīnu var arī pasaukt, un tad auto atbildēs ar lukturu mirkšķināšanu un taures signālu. Aizdodot savu JUKE citai personai, aplikācijā vienmēr var paskatīties, kur tas atrodas, un saņemt paziņojumus telefonā, ja ar to kāds brauc ārpus automobiļa īpašnieka noteiktās zonas, pārsniedz automobiļa īpašnieka noteikto braukšanas ātrumu vai brauc ārpus noteiktā laika.

Foto: Nissan

Vairāk par jauno Nissan JUKE uzzināsi modeļa oficiālajā tīmekļa vietnē www.nissan.lv/juke. Bet vislabāk ir iepazīt automobili darbībā, un to var izdarīt pie tuvākā Nissan dīlera.

Materiāls tapis sadarbībā ar Nissan.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu