Aktīvisti atzīst sakāvi cīņā par "Marsa parka" izveidi (8)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TVNET

Teikas apkaimes aktīvisti kā liecību zaudētajai cīņai par "Marsa parka" izveidi šodien Brīvības ielā, uz ietves pie bijušā velotreka "Marss" teritorijas, izveidoja "iemazgājumu" "Marsa parks 1909-2020", kas ar laiku izdzisīs.

Biedrības "Pilsēta cilvēkiem" valdes locekle Gunita Piterāne paziņoja, ka ar šo pasākumu tiek pārtraukta cīņa par parka izveidi velotreka vietā, jo tajā augušie koki ir nocirsti. "Mēs atzīstam sakāvi šajā cīņā par parku, taču ar savām aktivitātēm esam rosinājuši pilsētas vadību domāt par zaļas pilsētvides veidošanu," sacīja Piterāne.

Rīgas domes jaunievēlētais deputāts Kaspars Spunde (JV) pauda uzskatu, ka līdzšinējā vara nav rēķinājusies ar pilsoņu gribu un klaji to ignorējusi. Viņš esot gatavs šo negatīvo praksi mainīt, jo arī par Anniņmuižas parku nākšoties cīnīties, tādēļ "Marsa parka" aizstāvībā gūtā pieredze būs nepieciešama arī turpmāk. Jautājums par to, vai "Marsa" velotreka vietā varēs izveidot parku, vai arī tur tiks celta Valsts drošības dienesta (VDD) jaunā ēka, noslēguma fāzē gan vairs nebija atkarīgs no Rīgas domes, bet gan no Saeimas un valdības, kur valdošajā koalīcijā ir arī Spundes pārstāvētā "Jaunā vienotība".

Jau ziņots, ka bijušajā "Marsa" velotreka teritorijā 31.augustā ieradās strādnieki un sāka zāģēt kokus. Koki tika zāģēti raitā tempā. Bijušā velotreka teritorija tika sagatavota, lai tur būvētu VDD jauno ēku.

Protestējot pret koku zāģēšanu, "Marsa velotreka" koku aizstāvji traucēja satiksmi Brīvības gatvē. Notikuma vietā ieradās aptuveni 20 aktīvisti, kuri pa gājēju pāreju kājām un ar velosipēdiem lēnām šķērsoja Brīvības gatvi. Daži aktīvisti kliboja vai pat rāpoja, aizkavējoties pie sarkanās gaismas. Tādējādi tika traucēta satiksme. Tāpat protestētāji mēģināja bloķēt transporta iebraukšanu bijušā velotreka teritorijā.

Jau iepriekš saistībā ar ēkas būvniecību notikuši vairāki incidenti, kas noslēgušies ar kriminālprocesu ierosināšanu. Jūnijā trīs aktīvistiem policija inkriminēja huligānismu par iekļūšanu VDD topošās ēkas būvniecības teritorijā.

Savukārt aprīlī kļuva zināms, ka VP atzinusi par aizdomās turēto toreizējo Rīgas domes deputāta kandidātu, pilsētvides aktīvistu Māri Kalēju (AP/P) VDD ēkas būvniecības teritorijas žoga bojāšanā.

Foto: Protests pret "Marsa parka" izzāģēšanu

Foto: Marsa parkā izcērt kokus 

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu