Ņujorkā plāno būvēt oglekļa emisiju absorbējošu debesskrāpi (10)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Instagram/rescubika_creations

Parīzes arhitektu birojs “Rescubika” ir ierosinājis Ņujorkā radīt 737 metrus augstu torni, kas spētu absorbēt oglekļa emisijas.

Savdabīgā torņa projekts ir viens no pieteikumiem lielbudžeta konkursam “Rītdienas pilsēta”, kuras ietvaros paredzēts būtiski mazināt oglekļa emisiju daudzumu pilsētās, proti, samazināt gaisa piesārņojumu. “Rītdienas pilsētas” plānā ir sasniegt pilnīgu oglekļa neitralitāti līdz 2050. gadam, vēsta arhitektūras portāls “B1M”.

Franču arhitektu biroja “Rescubika” pieteikums pārējo vidū izceļas ne tikai ar dizainu un unikālajiem risinājumiem. Arhitekti ir radījuši pasaulē augstāko oglekļa “izlietni” – arhitektonisku rezervuāru, kas absorbēs vairāk oglekļa nekā radīs, tādējādi efektīvi samazinot oglekļa emisijas atmosfērā.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rescubika (@rescubika_creations) on

Milzu celtne tiktu būvēta no ilgtspējīgiem materiāliem jeb koka. Ēkas dizainā tiktu integrētas pasīvās enerģijas tehnoloģijas, piemēram, pazemes gaisa kondicionieri – apkures sistēma, kuru sildīs pazemē ieraktas caurules.

Galvenokārt ēkā būs ierīkoti dzīvokļi. Arhitekti projekta aprakstā norāda, ka katram dzīvoklim būs arī mājas biroja telpa, tādējādi veicinot darbu no mājām. Šo stratēģiju dēvē par “enerģijas atturību” – dizaina taktiku, kas iedvesmo cilvēkiem mainīt dzīvesveidu uz dabai draudzīgāku ikdienu.

Zaļajā debesskrāpī būs 160 stāvi, 36 vēja turbīnas, dzīvokļu terases papildinās 1600 koki, 24 500 kvadrātmetru plašas augu sienas un 7000 kvadrātmetru plašas fotovoltiskās fasādes jeb logu stikli, kas pildīs saules paneļu funkcijas. Pēc arhitektu teiktā, visi augi un zaļās sienas absorbēs oglekļa emisijas un attīrīs gaisu. Turklāt šī ēka būs ne tikai oglekļa “sūklis”, bet arī Ņujorkas pirmais mega augstais debesskrāpis, gluži kā Dubaijas Burj Khalifa.   

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rescubika (@rescubika_creations) on

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu