Daugavpilī aiztur zagli un atgūst nozagtās mantas (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova/LETA

Daugavpilī aizturēts zaglis un atgūtas nozagtās mantas, informēja Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Lāsma Kursīte.

29.augustā un 22.septembrī VP Latgales reģiona pārvaldes Daugavpils iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas darbinieki saņēma informāciju, ka Daugavpilī ir notikušas vairākas zādzības no pagrabtelpām. 

Pēc Kursītes stāstītā, no pagrabiem tika nozagti velosipēdi, elektroinstrumenti un citas mantas. Personas dzīvesvietas kratīšanas laikā tika izņemta arī pārtaisīta gāzes pistole. Policistiem izdevās atgūt daļu no nozagtajām mantām un atgriezt tās likumīgajiem saimniekiem, taču daļai mantu pašlaik tiek meklēti īpašnieki.

Veicot operatīvās un izmeklēšanas darbības, 22.septembrī tika noskaidrota un aizturēta aizdomās turamā persona - 1977.gadā dzimis vīrietis, kurš jau iepriekš bija nonācis policijas redzes lokā par analoģiskiem likumpārkāpumiem, sacīja Kursīte.

Par šiem noziegumiem vīrietim draud kriminālatbildība pēc krimināllikuma 175.panta 3.daļas, proti, par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot transportlīdzeklī, dzīvoklī vai citā telpā, vai ja tā izdarīta no glabātavas vai ietaises, kas savieno glabātavas, kā arī par transportlīdzekļa zādzību - soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, skaidroja policijas pārstāve.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu