Eksperiments: kas jādara, lai tavs auto kļūtu ievērojami ātrāks (8)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Ikvienā auto, ja vien tā nav sporta mašīna, ir ļoti daudz liekā svara. No tā atbrīvojoties, var uzlabot ne tikai degvielas vidējā patēriņa rādītāju, bet arī paātrinājumu, kā raidījuma Ātruma cilts vadītājs Pauls Timrots demonstrē eksperimentā ar savu 22 gadus seno Volkswagen Golf IV.

Laikā, kad driftu neviens tā īsti nepazina, Latvijas benzīngalvas bija ļoti aizrāvušies ar dragreisu. Tad vienā vietā sabrauca dažādi braucamie, dažādi braucēji un viņu pavadoņi, riepas kūpēja un sekundes skaitījās. Par rezultātu daudzi nemaz nesatraucās, jo galvenais bija burziņš. Bet, ja ir mērķis uzvarēt, tad katra sekundes daļa ir no svara un tās, pirmkārt, var deldēt, atbrīvojoties no liekā svara mašīnā.

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Tā kā savulaik modernais dragreiss jau 10. oktobrī atgriežas pie autosporta faniem "333" trasē, Ātruma cilts vadītājs Pauls Timrots ir gatavs veikt ātruma eksperimentu. Tajā ar ceturto VW Golf un GPS iekārtu viņš salīdzinās, kā atkarībā no auto masas pakāpeniski mainās paātrinājums līdz 100 kilometriem stundā.

Pirmais no mašīnas pazudīs raidījuma operators, kuram sekos arī bagāžas nodalījuma saturs, sēdekļi un rezerves ritenis. Kāds būs "Golf" uzrāviens, izmēžot teju 300 kilogramu liekā svara, noskaidrosim jaunajā raidījuma sērijā!

Raksts tapis sadarbībā ar LMT viedtelevīziju.
Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu