Krievijas prokuratūra pieprasa likvidēt Visariona sektu (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas ģenerālprokuratūra iesniegusi Krasnojarskas apgabala tiesā prasību likvidēt “Pēdējās derības baznīcu”, kas tiek dēvēta arī par Visariona sektu,  vēsta Krievijas medijs “Meduza”. 

Šādu prasību prokuratūra pamato ar ekspertu liecībām, ka “Pēdējās derības baznīcā” tiek pieļauta potenciāli nāvējoša rīcība - pašnāvības, medicīniskās palīdzības nesniegšana, tiek veicināta psiholoģiskās atkarības veidošanās un netiek ievērotas vispārpieņemtās laulības normas.  

Foto: AFP/SCANPIX

Kā vēstīts, šonedēļ Krievijas tiesībsargājošās institūcijas veica operāciju Krasnojarskas apgabala ciematā “Saules pilsēta”, kurā bāzējās sekta, aizturot sektas līderi Visarionu, īstajā vārdā Sergeju Toropu un divas viņa palīgus. 

Vēlāk aizturētajiem noteikts arests uz diviem mēnešiem. Visarions un viņa palīgi aizturēti saistībā ar aizdomām, ka sektas līderi piesavinājušies kopienas biedru naudu un lietojuši pret viņiem psiholoģisko vardarbību. 

Foto: AFP/SCANPIX

Visarions visas apsūdzības noliedz. 

“Pēdējās derības baznīcu” bijušais atslēdznieks un milicis Sergejs Torops dibināja 1991.gadā. 1995.gadā šī reliģiskā organizācija tika oficiāli reģistrēta.  

Visariona sekotāji dzīvo vienkopus vairākas apdzīvotās vietās Krasnojarskas apgabala dienvidos. Saskaņā ar dažādiem avotiem, Visariona sektai ir divi līdz pieci tūkstoši sekotāju. 

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu