Svētdien Rīgā un citviet noritēs Miķeļdienas pasākumi

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Lūka / LETA

Šodien Rīgā turpināsies vairāki Miķeļdienas pasākumi - radošas darbnīcas, danči un rotaļas bērniem, kā arī koncerts, informēja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta komunikācijas un sabiedrisko attiecību vadītāja Indra Vilde.

No plkst.11 kultūras centrā "Imanta" bērni aicināti piedalīties Miķeļdienas rotājumu gatavošanas radošajā darbnīcā "Miķelītis bagāts vīrs".

Nodarbības dalībniekiem būs iespēja izzināt Miķeļdienas svinību un rotājumu gatavošanas nozīmi, kā arī pedagoga vadībā pašiem izgatavot rudens kompozīciju.

Pasākuma noslēgumā bērni varēs izveidot kopīgu radīto darbu ekspresizstādi. 

Svinot Miķeļdienu, kultūras centrā "Ritums" notiks pasākums "Ābolu svētki Ritumā". Šodien centra filiālē, Ieriķu ielā 43A, no plkst.12 līdz 15 apmeklētāji varēs baudīt skanīgu koncertu, gardu rudens putru, apskatīt Latvijas ābolu šķirņu ekspresizstādi, iegādāties Latvijas laukos augušus dārzeņus un iesaistīties radošajās darbnīcās.

Svētku koncertu vadīs māsas - Katrīna un Laima Dimantas, tautas melodijas izdziedās folkloras kopas "Garataka", "Grodi", "Skandinieki", "Lāns", "Savieši", "Banga", "Berendejka", "Berendejkas" jauniešu grupa, "Budēļi" un "Laiva" kā arī Rīgas kamerkoris "Vox Animae", savukārt savas mīļākās dejas izdejos bērnu deju kolektīvs "Kamolītis".

Pasākumu organizatori apmeklētājus aicina būt sociāli atbildīgiem un ievērot visus valstī noteiktos epidemioloģiskos ierobežojumus.

Miķeļdienas gadatirgū Rēzeknē goda vietā cels kartupeļus 

Šodien no plkst.10 līdz 15 Latgales ielā Rēzeknē notiks tradicionālais Miķeļdienas gadatirgus, godā vietā ceļot kartupeli, informēja Rēzeknes Kultūras un tūrisma centra reklāmas speciāliste Maija Upeniece.

Rudens gadatirgū varēs iegādāties augļus, ogas, dārzeņus, medu un citus lauku labumus, kā arī amatniecības meistaru darinājumus.

Miķeļdienas muzikālajā programmā - ielu koncertos "Buļbys ar suoli" - uzstāsies Rēzeknes amatiermākslas kolektīvi, tostarp pūšamo instrumentu orķestris "Rēzekne", folkloras kopa "Rūta", kazaku ansamblis "Debeszils zieds", poļu koris "Jutrzenka", baltkrievu ansamblis "Suzorje", ukraiņu ansamblis "Vodograj", senioru deju kolektīvs "Zelta atvasara", bērnu deju kolektīvs "Dziguči", folkloras draugu kopa "Vīteri".

Upeniece skaidroja, ka katrā Miķeļtirgū goda vietā tiek celts kāds dārzenis, un šogad tie ir kartupeļi, aicinot paņemt līdzi šķipsniņu sāls, lai kartupeļi un iepirkšanās būtu garšīga.

Jēkabpils Miķeļdienas gadatirgū preces piedāvās amatnieki un mājražotāji

Šodien Jēkabpilī norisināsies Miķeļdienas gadatirgus, kurā šogad atļauts piedalīties tikai amatniekiem un mājražotājiem, informēja pilsētas pašvaldībā.

Gadatirgus notiks Krustpils saliņā no plkst.10 līdz 15.

Ņemot vērā ierobežotu vietu skaitu, tirgū atļauts piedalīties tikai amatniekiem un mājražotājiem. Tirgošanās ar rūpnieciski ražotām precēm netiek akceptēta.

Tāpat ielas tirdzniecības dalībniekiem jāņem vērā Ministru kabineta noteikumos "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai" noteiktie pamatprincipi, lai novērstu Covid-19 infekcijas izplatību sabiedrībā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu