Bankas kļūdainas informācijas dēļ māksliniecei izveidojies 15 000 eiro nodokļu parāds (11)

CopyLinkedIn Draugiem X
VID ēka. Ilustratīvs attēls.
VID ēka. Ilustratīvs attēls. Foto: Paula Čurkste/LETA

Gleznotāja Ineta Freidenfelde pēc darījumiem ar nekustamajiem īpašumiem bankas juristu sniegtās maldinošās informācijas dēļ, pašai to nezinot, ir palikusi valstij parādā krietnu nodokļu parāda summu – 15 000 eiro, vēsta raidījums "4. studija".

Māksliniece Ineta Freidenfelde 2002. gadā saņēma dāvinājumā zemesgabalu Mārupē, kuru viņa pēc pieciem gadiem ieķīlāja, lai paņemtu kredītu un uzceltu savu māju. 

Vēlāk zeme tika pārdota, un, pārdodot zemi, banka apgalvoja, ka kredītprocenti, kuri ir maksāti padsmit gadus, ir attaisnotie izdevumi.

“Nomaksāju starpību – gandrīz 4000 eiro (..) Pagāja pusgads, saņēmu zvanu no nezināma numura – ziniet, jums ir milzīgs nodokļu parāds,” stāstīja māksliniece.

Kredītu izsniegušās bankas juristi sievieti bija maldinājuši, stāstot, ka par māju kredītprocentos maksātā summa uzskatāma par attaisnotiem izdevumiem, kas attiecināmi uz zemesgabala pārdošanas darījumu.

Valsts ieņēmumu dienests solīja, ka dienests varētu piedāvāt izmaiņas Inetas parāda nomaksas grafikā un pārskatīt ikmēneša maksājumu summu, lai palīdzētu tikt galā ar nepatīkamo situāciju.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu