Sabulim 21.vieta MXGP posmā Lombardijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Kārlis Sabulis
Kārlis Sabulis Foto: Marvin Simon, MX Staubpiraten

Kārlis Sabulis svētdien izcīnīja 21.vietu pasaules čempionāta motokrosā devītā posma - Lombardijas "Grand Prix" - sacensībās prestižākajā MXGP klasē.

Dienas ievadā treniņbraucienos, kuros tika noteiktas starta pozīcijas posmā, Sabulis uzrādīja 22. labāko rezultātu, bet pirmais bija slovēnis Tims Gajsers.

Pirmajā braucienā Sabulis turējās otrā desmita vidū, bet pēdējos apļos zaudēja savas pozīcijas un finišēja ārpus punktiem - 21.vietā. Otrajā braucienā latvietis bija turpat pie pirmā divdesmitnieka un pēdējos apļos izrāva 19.pozīciju, kas deva divus punktus un 21.vietu posmā.

Uzvaru posmā svinēja šveicietis Žeremijs Sīvers, kurš uzvarēja pirmajā braucienā un tika pie 45 punktiem. Tālāk ar 40 punktiem sekoja nīderlandietis Glens Koldenhofs un spānis Horhe Prado. Divus punktus aiz pirmā trijnieka palika Gajsers, kurš uzvarēja otrajā braucienā.

Šajā pašā trasē trešdien notiks Mantovas Lielās balvas izcīņa, bet pēc nedēļas - Eiropas "Grand Prix". Kā piektdien aģentūrai LETA atklāja Sabulis, vēl nav zināms, vai viņš piedalīsies otrajā posmā, bet nākamajā nedēļas nogalē viņam paredzēti mači spēcīgajā ADAC čempionātā Vācijā.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc deviņiem posmiem līderis ar 316 punktiem ir Gajsers, kuram ar 311 punktiem seko Antonio Kairoli, kurš svētdien pēc pirmajā braucienā izcīnītās trešās vietas otrajā finišēja vien 15.pozīcijā. Pirmo trijnieku ar 300 punktiem noslēdz Sīvers.

Pauls Jonass, kurš vasarā gūtās traumas šosezon, visticamāk, nestartēs guvis 26 punktus un ir 24.vietā, bet Sabulis ar 18 punktiem atrodams 29.pozīcijā.

MXGP sezonas kalendārā šobrīd ir 18 posmi, no kuriem trīs augustā notika Latvijā Ķeguma trasē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu