Deivids Atenboro princim Džordžam uzdāvina haizivs zobu, ko Maltas vēsturnieki vēlas atgūt

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Kembridžas hercogs un hercogiene ir publiskojuši jaukus ģimenes foto, kuros redzams, kādi šobrīd izskatās viņu bērni. Turklāt tas ir brīdis, kad pie hercogiem ciemojas kāds īpašs viesis!

Attēlos redzamais cilvēks ir neviens cits kā sers Deivids Atenboro (94), viens no leģendārākajiem TV pārraižu vadītājiem, dokumentālo filmu ierunātājs, dabas vēsturnieks un dabaszinātnieks. Personība, kuru pazīst un ciena visi briti.

Deivids ciemojās Kensingtonas pils dārzā pēc jaunākās viņa filmas "David Attenborough: A Life on Our Planet" pirmizrādes.

Tikšanās laikā princis Džordžs, princese Šarlote un princis Luiss bija saģērbti ļoti saskanīgi - tumši zilos tērpos. Arī Ketrīna un Viljams apģērbos bija ieturējuši zilos toņus. 

Foto: Reuters/ScanPix
Īpašais viesis tikšanās laikā tērzēja ar visiem Kembridžas ģimenes pārstāvjiem. Visi trīs bērni izrādīja īpašu cieņu Deividam, un Džordžs pat tika pie īpašas dāvanas - sers Deivids uzdāvināja princim Džordžam milzu haizivs zobu; tās zinātniskais nosaukums ir carcharocles megalodon ("lielais zobs"). Tas piederējis haizivij, kura dzīvojusi pirms vairāk nekā 3 miljoniem gadu un bijusi trīsreiz lielāka nekā pie šīs ģints piederošās mūsdienu baltās haizivis. Sers Deivids šo zobu ir pats atradis ģimenes atvaļinājumā Maltā, sešdesmito gadu beigās. 

Reuters/ScanPix

 
Maltas kultūras ministrs Hodē Herera gan laikrakstam "Times of Malta" pavēstīja, ka viņš mēģinās atgūt īpašo vēstures liecību, lai to izstādītu Maltas muzejā visu apskatei. "Ir daži dabas mantojuma nozīmīgi artefakti, kas noteikti jāsaglabā. Mēs pamatoti pievēršam lielu uzmanību vēstures un mākslas priekšmetiem. Tomēr tas ne vienmēr notiek ar mūsu dabas vēsturi un mantojumu. Esmu apņēmies rosināt izmaiņas šajā attieksmē. "
 
Foto: AFP/SCANPIX
 
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu