"Luminor" piešķīrusi 2,3 miljonu eiro aizdevumu NATO mobilās nometnes izveidei

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Armīns Janiks

"Luminor Bank" piešķīrusi aizdevumu 2,3 miljonu eiro apmērā uzņēmumam SIA "Belss" NATO mobilās nometnes izveidei, pavēstīja bankā.

Bankā norādīja, ka daļa no NATO pasūtījuma izpildei nepieciešamās summas piešķirta kā kredītlīnija, bet daļa - kā garantija.

Aizdevumam piesaistīta arī "Attīstības finanšu institūcijas "Altum"" ("Altum") garantija 60% apmērā.

"Luminor" Korporatīvā departamenta vadītāja Ilze Zoltnere atzīmēja, ka "Belss", parakstot un veiksmīgi izpildot līgumu ar NATO iepirkumu aģentūru par vairāk nekā sešiem miljoniem eiro NATO pārvietojamas nometnes ar pilnu aprīkojumu piegādei, apliecināja savu kompetenci.

Kompānija "Belss" nodarbojas ar radiosakaru iekārtu tirdzniecību un montāžu, telekomunikāciju ierīkošanu, kā arī būvprojektēšanu un inženiertīklu būvniecību. Uzņēmums iepriekš piegādājis radiostaciju un sakaru iekārtas Latvijas Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, projektējis un būvējis NATO bataljona kaujas grupas izvietojuma ēkas, kā arī NATO piegādājis pārvietojamās nometnes iekārtas un aprīkojumu.

"Belss" reģistrēta 1994.gadā, un tās pamatkapitāls ir 569 200 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Tālis Ziediņš. 2019.gadā kompānijas apgrozījums bija 11,903 miljoni eiro, bet peļņa - 1,445 miljoni eiro.

2017.gada oktobrī Baltijas valstīs darbu sāka "Nordea Bank" un DNB apvienotā banka "Luminor Bank", savukārt 2019.gada janvāra sākumā tika pabeigta Baltijas valstīs strādājošo "Luminor Bank" pārrobežu apvienošana, bankai turpinot darbību ar centrālo biroju Igaunijā un filiālēm Latvijā un Lietuvā. Bankas stratēģiskais investors ir ASV investīciju kompānija "Blackstone".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu