Kas ir Toyota Corolla Trek un ar ko tā atšķiras no parastā universāļa?

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Ja kaut cik interesējaties par velosipēdiem un velobraukšanu, tad noteikti būsit dzirdējuši par amerikāņu velosipēdu formu Trek. Taču, vai esat dzirdējuši par automašīnu, kas varētu saukties Trek. Mēs vienu tādu atradām, un paradoksālā kārtā tā saistīta ne tikai ar velosipēdiem kā tādiem, bet tieši Trek velosipēdiem.

Un nē, šoreiz tā nav Škoda ar saviem kontaktiem Tour de France. Tā ir Toyota Corolla Trek. Sastopama tikai kā universālis, toties ar īpašu noformējumu un aprīkojumu, kur gandrīz obligāta sastāvdaļa ir veloturētājs uz jumta. Šis Toyota modelis tiešām izstrādāts sadarbībā ar Trek Bicycle. Toyota atbalsta Trek komandu Eiropas čempionātā, savukārt Latvijā ar šo auto braucis profesionāls velosportists, Trek Segafredo komandas braucējs Emīls Liepiņš.

Re kā - Toyota nošāvusi divus zaķus ar vienu šāvienu. Ar Corolla Trek modeli iespraukties smalkajā velošosejas pasaulē nemaz nav tik vienkārši. Otrkārt, ir izgatavots paaugstināts universālis, izmantojot to pašu Corolla Touring Sports un tas patiešām ir 2,5 centimetrus augstāks par parasto. 

Pa ceļam uz mežu atklājas, ka Trek ir maiga, līgana gaita un, kā jau Toyota, taupīgs hibrīdmotors.

Cik tad tas viss maksā? Jāsaka, ka Trek versija ir ļoti, ļoti līdzīga visstilīgākajai Corolla jeb GR Sport. Cena atšķiras par dažiem simtiem eiro. 1,8 litru versija mazliet zem 26 000, bet var arī vairāk.

Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Lai gan Treka virsbūvi visapkārt apjož tā sauktā galoša jeb nekrāsotas plastmasas uzlikas, pārlieku dziļi mežā ar to laikam nevajadzētu braukt. Nav īstais formāts. Jā, tā ir ar lielāku klīrensu, 15,5 cm parasto 13 vietā. Bet priekšējā pārkare tāpat ir diezgan liela. 

Tad vēl riteņi. Tiem ir īpašs, tikai Trek dabūjams dizains un 17 collu diametrs. Bet riepas ir pagalam asfalta un izmērā 225/45 R17. Brīvdabas braucieniem derētu kas augstāks. Bet salons gan ir omulīgs un skaists kā lauku māja.

Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Toyota Corolla Trek ir ļoti labs mēģinājums uztaisīt tādu īpašu modeli cilvēkiem, kam patīk iet dabā - vienalga gumijniekos vai ar riteni.

Toyota Corolla TREK

+ specializēts noformējums

+ paaugstināts klīrenss

+ dabiska materiāla sēdekļi

- pārāk zemas riepas

- maz vietas aizmugurē

- izteikta priekšējā pārkare

Dzinējs: 1897 ccm R4 HEV

Jauda: 184 ZS

Paātrinājums: 8,1

Patēriņš: 5.3

CO2: 120 

Cena: 29 950*

*) īpašā cena 26 950 eiro

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu