Amatas novadā izglābts purvā apmaldījies cilvēks

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Vakar Amatas novadā ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama cilvēkam, kurš bija apmaldījies purvā, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Agrita Vītola.

Viņa vēstīja, ka raidot autocisternas skaņas signālu un sazinoties ar apmaldījušos personu pa mobilo tālruni, tika norādīts virziens un cilvēks iznāca no purva.

Vītola arī piebilda, ka VUGD aicina ievērot piesardzību, dodoties uz mežu vai purvu. Ir jāņem līdz uzlādēts mobilais tālrunis un, ja iespējams, tad nevajadzētu iet uz mežu vai purvu vienatnē. "Lai izvairītos no apmaldīšanās, centieties iegaumēt vietu, kur esat iegājuši mežā vai purvā un kur esat pārvietojušies," akcentēja Vītola.

Aizvadītajā diennaktī VUGD kopumā saņēma 30 izsaukumus - 11 uz ugunsgrēku dzēšanu, 11 uz glābšanas darbiem, bet astoņi izsaukumi bija maldinājumi.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega celms, divos gadījumos atkritumi, elektroinstalācijas vadi sabiedriskā ēkā, pagrabs, divos gadījumos traktori, piededzis ēdiens, vieglā automašīna, saimniecības ēka, garāža.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu