Azerbaidžāna bloķējusi piekļuvi sociālajiem tīkliem un saziņas rīkiem (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Saasinoties konfliktam ar Armēniju Kalnu Karabahas jautājumā, Azerbaidžāna bloķējusi piekļuvi vairākiem sociālajiem tīkliem un saziņas rīkiem. Šādu rīcību Azerbaidžāna skaidro ar centieniem ierobežot provokācijas no Armēnijas puses, vēsta Krievijas medijs “Meduza”.

Par piekļuves ierobežošanu  pirmdien ziņoja organizācija “Netblocks”, kas novēro interneta pieejamību pasaulē. 

Kā liecina “Netblocks”  apkopotā informācija, piekļuve Azerbaidžānā liegta sociālajiem tīkliem “Facebook”, “Twitter”, “Instagram”, “LinkedIn”, “TikTok” un “TouTube”, kā arī saziņas pakalpojumiem “WhatsApp”, “Facebook Messenger”, “Skype” un “Zoom”. 

Kā ziņots, svētdienas rītā uz Kalnu Karabahas faktiskās robežas sākušās smagas kaujas. Abas puses karadarbības sākšanā apsūdz viena otru. 

Gan Armēnija, gan Kalnu Karabaha izsludinājušas karastāvokli un vispārējo mobilizāciju. Karastāvokli izsludinājusi arī Azerbaidžāna. Armēnijai ir militāra alianse ar Krieviju, savukārt Azerbaidžānu atbalsta Turcija. 

Azerbaidžānas un Armēnijas starpā valda naidīgas attiecības kopš pagājušā gadsimta deviņdesmitajiem gadiem, kad tika izcīnīts karš par Kalnu Karabahas reģionu. 

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu