Divās izglītības iestādēs notikusi lokāla Covid-19 izplatība

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Divās izglītības iestādēs Latvijā, kur konstatēta Covid-19 saslimšana, notikusi lokāla slimības izplatība, otrdien pēc Ministru kabineta sēdes žurnālistiem sacīja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors, epidemiologs Jurijs Perevoščikovs.

Pēc viņa paustā, uz otrdienas pēcpusdienu ir zināms par 19 Covid-19 skartajām izglītības iestādēm Latvijā.

No tām 11 ir skolas, pieci bērnudārzi un divas augstskolas.

SPKC pašlaik gandrīz katru dienu strādā ar izglītības iestādēm, kur konstatēti Covid-19 gadījumi, jo slimo gan bērni, gan skolotāji, audzinātāji un pasniedzēji.

"Lielākā daļa no saslimšanas gadījumiem ir ievesti.

Bērni, skolotāji inficējas savās ģimenēs, varbūt citā vietā. Tik un tā klase vai grupiņa, kuru apmeklē inficēts cilvēks, ir pakļauta mājas karantīnai, ir ļoti svarīgi apzināt kontaktpersonas, brīdināt, turpināt mērķtiecīgus ierobežošanas pasākumus saistībā ar skartu grupu vai klasi," klāstīja SPKC pārstāvis.

Vismaz divās iestādēs saslimšana ir izplatījusies lokāli, un skartas bija vairāk nekā viena vai divas klases vai grupas. Attiecībā uz šīm iestādēm pieņemti stingrāki ierobežojošie pasākumi.

Jau ziņots, ka pagājušajā diennaktī Latvijā reģistrēti kopumā 32 saslimšanas ar Covid-19 gadījumi, bet viena persona, kurai bija apstiprināta inficēšanās ar Covid-19, mirusi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra apkopotie dati.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu