Lai uzlabotu satiksmi, pārveidos Ventspils pilsētas tilta apli

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rotācijas aplis Ventas kreisajā krastā Ventspilī
Rotācijas aplis Ventas kreisajā krastā Ventspilī Foto: Google Maps

Šodien ir sākta Ventas kreisā krasta rotācijas apļa kustības shēmas maiņa, paredzot tilta aplī veikt satiksmes uzlabojumus, informēja Ventspils pašvaldības pašvaldības iestādes "Komunālā pārvalde" sabiedrisko attiecību speciāliste Sigita Znotiņa.

Ventspils pašvaldība, sadarbojoties ar VAS "Latvijas valsts ceļi", ir ņēmusi vērā iedzīvotāju ierosinājumus un lūgumus veikt pārmaiņas tilta apļa shēmā. 

Znotiņa norādīja, ka nereti šis apļveida krustojums tiek izbraukts nepareizi, radot ceļu satiksmei bīstamas situācijas.

Ventas kreisā krasta tilta aplī tiks mainīta kustību shēma, paredzot demontēt bruģakmens saliņu, tā vietā izbūvējot asfaltbetona segumu. Vietām tiks demontēts esošais horizontālais apzīmējums, un tā vietā tiks uzklāts jauns, kā arī tiks uzstādītas jaunas ceļazīmes.

Līdzīgas pārmaiņas tika veiktas Ventas labā krasta (Pārventas pusē) tilta aplī šī gada aprīlī, mainot apļa kustības shēmu, kas pēc nepilna mēneša testēšanas izrādījās efektīva, uzlabojot satiksmes kustību un drošību.

Viena no būtiskām problēmām Ventas tilta apļos ir tāda, ka apļi salīdzinoši ar citām lielpilsētām, ir mazāki, kas būtiski apgrūtina iekšējās joslas izmantošanu, apmulsinot autobraucējus, tādejādi aplis tiek izbraukts nepareizi, radot ceļu satiksmei bīstamas situācijas, skaidroja Znotiņa.

Foto: Google Maps
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu