Lielbritānija un Kanāda nosaka sankcijas Lukašenko (4)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Lielbritānija un Kanāda otrdien noteikušas sankcijas Baltkrievijas līderim Aleksandram Lukašenko, viņa dēlam un augsta ranga amatpersonām par cilvēktiesību pārkāpumiem.

Kā paziņoja Lielbritānijas ārlietu ministrs Dominiks Rābs, ceļošanas aizliegums un līdzekļu iesaldēšana pavisam astoņām personām sūta "skaidru vēstījumu" Lukašenko "vardarbīgajam un krāpnieciskajam režīmam, ka mēs nepieņemam viltotu vēlēšanu rezultātus".

"Mēs sauksim pie atbildības vainīgos par bandītismu pret Baltkrievijas tautu un aizstāvēsim mūsu demokrātijas un cilvēktiesību vērtības," norādīja Rābs.

Kā ziņots, Baltkrievijā jau ilgāk nekā pusotru mēnesi turpinās iedzīvotāju protesti pret prezidenta vēlēšanu viltošanu. Protestu gaitā aizturēti vairāki tūkstoši cilvēku vēl vairāki simti ievainoti. Daudzu uzņēmumu strādnieki pieteikuši streikus.

Saskaņā ar oficiālajiem rezultātiem Baltkrievijas prezidenta vēlēšanās 9.augustā līdzšinējais valsts galva Aleksandrs Lukašenko ieguvis 80,1% balsu, bet opozīcijas kandidāte Svetlana Tihanovska - 10,1%, taču opozīcija uzskata, ka vēlēšanu rezultāti ir viltoti un vēlēšanās pārliecinoši uzvarējusi Tihanovska.

Vēlēšanu rezultātus atteikusies atzīt arī Eiropas Savienība un citas rietumvalstis.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu