Babītes veloceliņš Rīgas pusē kļūst par piedrazotu ērču paradīzi ar šķēršļu joslu (5)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no raidījuma "Bez tabu"

Par prieku Babītes iedzīvotājiem tur labiekārtots jauns gluds gājēju un veloceliņš, kas Babīti savieno ar Imantu. Viss jau būtu labi, ja vien uz Rīgas robežas celiņu nenogrieztu kā ar nazi un ceļš nebūtu jāturpina pa brikšņiem.

Babītes pusē velobraucēju un gājēju rīcībā ir pilnīgi jauns celiņš, bet Rīgas pusē tā ir apmēram metru plata iemīta taciņa, ko ieskauj atkritumu kalni un krūmi pāri galvai, redzams TV3 raidījuma Bez Tabu sižetā.

Tajā uzrunātais velobraucējs Ivars uzskata, ka te redzams, kā pagaidām ir zemē nomesti pāris miljoni, jo tiem nav turpinājuma. "Faktiski ir tāda plānošanas problēma acīmredzot vai nespēja sarunāties savā starpā, kad vienā pusē viss ir pieejams, izmantojams un atbilst vismaz kaut kādām prasībām, bet otrā pusē tam nav turpinājuma." 

Foto: Ekrānuzņēmums no raidījuma "Bez tabu"

Izejot cauri ērču paradīzei, iedzīvotājiem nākas šķērsot īstu šķēršļu joslu, ko veido ceļa zīmju stabi, turklāt tā atrodas bīstami tuvu ceļa braucamajai daļai, pa kuru lielā skaitā intensīvi kursē arī smagais transports.

Foto: Ekrānuzņēmums no raidījuma "Bez tabu"

"Ekstrēmākie braucēji jau brauks tāpat, bet mammām, bērniem, riteņiem ar piekabītēm un bērnu sēdeklīšiem šeit droši vien labāk nerādīties. Tad, kad ir sauss un saulains, vēl ir okei, bet, kad ir tumšs un dubļi, tas celiņš ir vēl "eksotiskāks"," uzskata Ivars.

Foto: Ekrānuzņēmums no raidījuma "Bez tabu"

To apliecina arī vietējie, kuri ar bažām gaida ziemu, jo regulāri spiesti brist cauri džungļiem, kas no Rīgas zīmes līdz Kurzemes prospektam stiepjas aptuveni 200 metru garumā. 

Foto: Ekrānuzņēmums no raidījuma "Bez tabu"

"Pietrūkst to pēdējo 100 vai 150 metru, lai šis celiņš būtu lietojams. Šī iela faktiski ir vienīgā, pa kuru var izbraukt uz Rīgas apvedceļu, tādēļ atliek vien pastāvēt dažas minūtes un varēs saskaitīt 20, 30 smagās mašīnas jebkurā diennakts laikā. Tā ka tā ir ļoti, ļoti šaura, bīstama vieta," - tā Ivars.

Foto: Ekrānuzņēmums no raidījuma "Bez tabu"

2,3 kilometrus garā veloceliņa izmaksas ir gandrīz 700 000 eiro un arī Babītes pusē darbi vēl notiek, taču nekas neliecina, ka celiņu plānots pagarināt arī Rīgas teritorijā. Rīgas pašvaldība gan mierina satrauktos iedzīvotājus, sakot, ka celiņš būs. Rīgas domes Satiksmes departaments jau esot veicis tirgus izpēti projekta dokumentācijas izstrādei un autoruzraudzības veikšanai objektam "Veloinfrastruktūra Slokas ielā no Kurzemes prospekta līdz Babītes novada robežai", un patlaban notiekot pretendentu piedāvājumu izvērtējums. Pēc tam jau tiks slēgti līgumi par projektēšanu un darbu izpildi.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu