Grūti laiki arī "Disnejlendai": darbu zaudēs 28 tūkstoši darbinieku

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Kompānija “Walt Disney” paziņojusi, ka tā no darba atbrīvos 28 tūkstošus darbinieku. Darba zaudēšana galvenokārt attieksies uz ASV atrakciju parkos strādājošajiem, vēsta BBC.

Tiek norādīts, ka šāds solis jāsper, jo uzņēmuma atrakciju parkos jeb “Disnejlendās” ir ļoti ierobežots apmeklētāju skaits, kā arī pastāv liela neskaidrība par nākotni un to, cik ilgi plosīsies koronavīrusa pandēmija. “Disnejlendas” pandēmijas dēļ ir cietušas ievērojamus zaudējumus.

Šā gada pirmajā pusē “Disney” slēdza visus atrakciju parkus, tomēr pamazām tie tika atvērti. Vienīgais atrakciju parks, kurš tā arī neatjaunoja savu darbību, ir “Disnejlenda” Kalifornijā.

“Mēs esam pieņēmuši ļoti sarežģītu lēmumu – sākt mazināt darbaspēku mūsu parkos, kā arī citās struktūrvienībās. Jāpiebilst, ka 67% procenti no strādājošajiem strādā nepilna laika darbu,” norāda atrakciju parku nodaļas vadītājs Džošs Damaro.

Lēmums par darbinieku skaita samazināšanu neattieksies uz “Disnejlendām” Honkongā, Šanhajā, Tokijā un Parīzē.

Tiek norādīts, ka Honkongas “Disnejlenda” pagājušajā nedēļā durvis vēra jau otro reizi pēc slēgšanas. Pirmo reizi parks pēc slēgšanas tika atvērts jūlijā, taču drīz pēc tam atkal pārtrauca darbību, ņemot vērā Covid-19 gadījumu skaita pieaugumu.

Pašlaik visi parki, izņemot Kalifornijā, darbojas, lai gan apmeklētāju skaits ir ierobežots, lai ļautu īstenot distancēšanos.

Laika posmā no marta līdz jūnijam “Disney” zaudējumi sasniedza 4,7 miljardus dolāru, ienākumiem krītoties par 85%, salīdzinot ar analogu laika posmu gadu iepriekš.

Damaro sacīja, ka kompānijas problēmas lielā mērā ir saistāmas ar Kalifornijas vietējām varasiestādēm, kas negrasās atcelt ierobežojumus un tādējādi ļaut “Disnejlendai” atjaunot darbību. “Disney” pārstāvji norāda, ka viņi aktīvi strādā pie tā, lai pārliecinātu Kalifornijas varasiestādes atkal atvērt izklaides parku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu