Bērnu slimnīcā atklāta jauna virtuve un būtiski mainīta ēdienkarte

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash, Publicitātes

Bērnu slimnīca kopā ar profesionāļu komandu mazajiem pacientiem izveidojusi jaunu, daudzveidīgu un uzturvielām bagātu ēdienkarti. Turpmāk mazajiem pacientiem būs pieejams ne vien daudz plašāks produktu klāsts, bet tiks padomāts arī par tiem, kam ir dažādu produktu nepanesība.

Bērnu slimnīcā ik gadu ārstējas aptuveni 15 000 pacientu, un nevienam nav noslēpums, ka tieši veselīgs uzturs ir viens no faktoriem, kas veicina ātrāku atlabšanu. Tomēr līdz šim tieši ēdināšana bija tā, par ko sūdzības slimnīcā tika saņemtas visbiežāk.

“Tikai 24% bērnu un bērnu vecāku slimnīcas ēdienu novērtēja pozitīvi. Pārējā bija kritika, diezgan barga kritika,” norāda TV3 ziņām Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa.

Foto: publicitātes

Visbiežāk sūdzības bija par to, ka ēdiens ir atdzisis, nav vizuāli pievilcīgs, kā arī bērni īsti nemaz nesaprot – kādi produkti atrodami uz šķīvja. Slimnīcas pārstāvji neslēpj – ēdienkarte un gatavošanas tehnoloģija nemainījās 20 gadus. Novecojis bija ne tikai inventārs, bet arī ēdiena pasniegšanas kultūra.

Tagad virtuve ir pilnībā atjaunota un modernizēta. Vienlaikus izveidotas ēdienkartes, kas būs pielāgotas arī pacientiem ar dažādu pārtikas produktu nepanesību.

“Profesionāļu komanda ir izstrādājusi, kā mēs sakām, desmit receptes desmit dienām, lai ēdiens šeit būtu daudzveidīgs un neatkārtotos katru dienu viens un tas pats,” stāsta Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas vadītājs Valts Ābols.

Lai gan arī pirms tam pacienti baroti ar pilnvērtīgu ēdienu, slimnīcas uztura speciāliste Lizete Puga neslēpj, ka ēdienkartē trūcis dārzeņu dažādības – dominējuši kartupeļi un gaļa.

Tagad, pateicoties virknei pašmāju piegādātāju un atbalstītāju, bērnu šķīvjus būs iespēja padarīt uztura ziņā vērtīgākus.

Foto: publicitātes

“Viennozīmīgi mēs šobrīd varam piedāvāt daudz reiz lielāku un daudzveidīgāku produktu spektru. Tie ir dažādi graudaugi, dažādi dārzeņi, augļi. Tāpat arī launagā piedāvājam dažāda veida kēksiņus, kaut kādus svaigus auglīšus, kas, protams, citreiz izskatās, ka izskats ir maldinošs, bet patiesībā tur ir daudz vērtīgas lietas ieliktas,” stāsta Puga.

Slimnīcas vadība cer, ka jaunā pieeja ēdināšanā gan mazajiem pacientiem, gan viņu vecākiem turpmāk ļaus ne tikai ātrāk atveseļoties, bet maltīti padarīs arī par vienu no dienas patīkamākajiem brīžiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu