Kad neviens nejūtas piederīgs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Hloja Sevinjī seriālā  “Mēs esam, kas esam” (We Are Who We Are)
Hloja Sevinjī seriālā “Mēs esam, kas esam” (We Are Who We Are) Foto: HBO

Režisora Luka Gvadanjīno (Luca Guadagnino) jaunākais veikums "Mēs esam, kas esam" ("We Are Who We Are"), kas pieejams "LMT Viedtelevīzijā", seko pa pēdām diviem amerikāņu pusaudžiem, kuri sasniedz briedumu gleznainajā Itālijā, jo vecāku karjeras dēļ dzīvo amerikāņu militārajā bāzē. 

Seriāla gaitā jauniešu saikne kļūst tik spēcīga, ka tā pārsniedz vienkāršu draudzību vai īslaicīgu romānu.

Seriāla sižeta norises vietai – Amerikas armijas bāzei Itālijas ziemeļaustrumos – neviens nejūtas piederīgs. Sižets sākotnēji seko četrpadsmit gadus vecajam Freizeram – mākslinieciskam, temperamentīgam jaunietim no Ņujorkas, kurš bāzes konservatīvajā vidē šķiet izolēts un atsvešināts. Savus agresīvos impulsus viņš nomāc ar regulāru alkohola lietošanu. Sižeta centrā atrodas arī Freizera mamma Sāra – nedaudz savāda pulkvede, kuras uzdevums ir uzraudzīt šo nemierīgo militāro bāzi, kaut gan viņa nespēj tikt galā pat ar sava dēla agresīvajām uzvedības izpausmēm. 

Militārajā bāzē Freizers satiek radniecīgu dvēseli – armijas līdzgaitnieci Keitu, kura mudina viņu atklāt un izpētīt savu seksualitāti. Kopā pavadot laiku, abi jaunieši izklaidējas, kā māk, lietojot dažādas vielas un alkoholu un bezrūpīgi dejojot āra diskotēkās.

"Mēs esam, kas esam" ("We Are Who We Are")
"Mēs esam, kas esam" ("We Are Who We Are") Foto: kadrs no seriāla

Galvenās lomas atveidotājs Džeks Dilans Greizers (Jack Dylan Grazer) dzimis 2003. gadā Kalifornijā, ASV. Viņš bijis viens no galveno lomu atveidotājiem pārdabiskajā šausmu filmā "Tas" ("It). 2018. gadā "Holivudas Reportieris" ("The Hollywood Reporter") Greizeru nosaucis par vienu no top30 uzlecošajām zvaigznēm, kas vēl nav sasniegušas 18 gadu vecumu. Greizera mātes lomas atveidotāja Hloja Sevinjī (Chloë Sevigny) ir amerikāņu aktrise, modes dizainere un bijusī modele. Karjeras laikā vairākkārtīgi nominēta Golden Globe un Independent Spirit balvām. 1999. gadā par lomu filmā "Puiši neraud" (Boys Don’t Cry) viņa tika nominēta arī Amerikas Kinoakadēmijas balvai kā labākā otrā plāna aktrise.

Seriāla reklāmas rullītis.

Seriāla veidotājs Luka Gvadanjīno ir itāļu izcelsmes režisors, kurš par filmas "Sauc mani savā vārdā" ("Call Me by Your Name") režiju un producēšanu saņēma gan BAFTA kinobalvas nomināciju, gan prestižās Amerikas Kinoakadēmijas balvas nomināciju kategorijā "Labākā filma". Tāpat kā lielā daļa neseno Gvadanjīno darbu, arī seriāla "Mēs esam, kas esam" sižets stāsta par angliski runājošo dzīvi Itālijā. Taču šo stāstu varoņi nav ne intelektuāļi, ne mākslinieki, bet gan lielākoties strādnieku šķiras amerikāņi un itāļi.

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu