Itālijas Senāts Covid-19 uzliesmojuma dēļ aptur darbu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Itālijas Senāts trešdien apturējis likumdošanas darbu, kad diviem tā locekļiem pārbaudēs konstatēta inficēšanās ar Covid-19 vīrusu.

Visas komiteju sanāksmes, kas plānotas trešdien, piesardzības dēļ atceltas, turklāt nav skaidrs, vai darbs ierastajā režīmā ceturtdien tiks atsākts, apliecināja Senāta pārstāvis sakariem ar presi.

Inficēšanās ar Covid-19 vīrusu konstatēta diviem valdošās Pieczvaigžņu kustības (M5S) senatoriem, sacīja Senāta līderis, kas arī pats pārstāv M5S. Abi senatori atrodas mājās un ievēro izolācijas režīmu.

Pārbaudes tiks veiktas visiem M5S senatoriem, viņš piebilda.

Viens no inficētajiem senatoriem Frančesko Mollame ziņu aģentūrai ANSA sacīja, ka atrodas mājās Sicīlijā un ka viņam ir "klasiskie simptomi", arī augsta temperatūra, elpošanas un runas problēmas.

Tāpat kā citās Eiropas valstīs  arī Itālijā varasiestādes nopietni izturas pret jauna inficēšanās viļņa riskiem, un līdz šim tām salīdzinoši sekmīgi izdevies ierobežot inficēšanās gadījumu pieaugumu.

14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju Itālijā ir 38,1, liecina Eiropas Slimību profilakses un kontroles centra aplēses.

Salīdzinot Spānijā tas ir 330,2, Francijā 232,2, bet Vācijā 30,8.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu