Ungārija: ES ziņojums par likuma varu ir "absurds un nepatiess" (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X

Eiropas Savienības (ES) ziņojums par likuma varu ir "absurds un nepatiess", bet tā avoti neobjektīvi un necaurskatāmi, trešdien norādījusi Ungārijas tieslietu ministre Judīte Varga.

Ikgadējā ES ziņojumā tika paustas "nopietnas bažas" par tiesu varas neatkarību Ungārijā, kā arī Polijā. Ungārijas ministre šādam vērtējumam nepiekrīt.

"Komisijas ziņojums par likuma varu ir absurds un nepatiess. Tas nevar būt pamats tālākām diskusijām par likuma varu ES," paziņojumā sociālajā tīklā "Facebook" uzsvērusi ministre.

"Avotu izvēle ziņojumā ir neobjektīva un necaurskatāma," apgalvo Varga, piebilstot, ka avotu vidū ir organizācijas, kas saņem finansējumu no Ungārijas nacionālkonservatīvajai valdībai naidīgi noskaņotā ASV finansista Džordža Sorosa.

Ziņojumu "sarakstījušas organizācijas no centralizēti finansētā starptautiskā tīkla, kas ir iesaistīts koordinētā politiskā kampaņā pret Ungāriju", skaidro Varga.

Izsakoties par ziņojumā paustajām bažām par mediju brīvību Ungārijā, Varga norāda, ka "Ungārija ir viena no nedaudzām dalībvalstīm, kur patiess plurālisms dominē kā medijos un ideoloģiskajās debatēs, tā arī vispārējos uzskatos".

Tas ir ievērojamā kontrastā ar Rietumeiropas mediju ainavu, kur masveidā dominē kreisie un liberālie izdevumi", piebildusi ministre.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu