Petraviča mudina pašvaldības vairāk ieguldīt cilvēkos, "nevis kādā noasfaltētā laukumā"

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Labklājības ministre Ramona Petraviča
Labklājības ministre Ramona Petraviča Foto: Zane Bitere/LETA

Labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV) mudina pašvaldības izvērtēt savas prioritātes un vairāk ieguldīt cilvēkos, "nevis kādā noasfaltētā laukumā" jeb infrastruktūrā.

Politiķe šorīt LTV "Rīta panorāmā" stāstīja, ka Labklājības ministrijā notiek darbs, lai noteiktu pašvaldību minimālo sniedzamo sociālo pakalpojumu grozu.

Ministre cer, ka administratīvi teritoriālā reforma palielinās pašvaldību finansiālās iespējas sniegt dažādus sociālos pakalpojumus, bet jau tagad viņa aicināja pašvaldības izvērtēt prioritātes, jo viņai radies priekšstats, ka nereti pašvaldības primāri domājot par ieguldījumiem infrastruktūrā.

Runājot par nākamo gadu, Petraviča kā būtiskākos labklājības jomas jaunumus nosauca garantētā minimālā ienākuma palielināšanu, trūcīgās personas ienākumu līmeņa celšanu un vienotas mājokļa pabalsta formulas ieviešanu visām pašvaldībām. Gaidot jaunus Satversmes tiesas lēmumus, tiekot celta minimālo pensiju bāze.

Savukārt vērtējot, vai Covid-19 "otrais vilnis" neprasīs ieviest jaunus atbalsta pasākumus iedzīvotājiem, Petraviča atzīmēja, ka Latvijas valdība, līdzīgi kā citas Eiropas valstis, pašlaik vēl nedomā par plašu ierobežojumu noteikšanu, tāpēc arī attiecīgu pabalstu jautājums pašlaik neesot dienas kārtībā.

Politiķe domā, ka "otrajā vilnī" sabiedrībai netiks noteikti tik plaši ierobežojumi kā šī gada pavasarī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu