Talsu novada pašvaldības administrācijā konstatēts trešais Covid-19 gadījums

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Reuters/ScanPix

Patlaban Talsu novada pašvaldības centrālajā administrācijā konstatēta trešā ar Covid-19 inficētā persona, savukārt par kontaktpersonām atzīts 21 cilvēks,  informēja Talsu novada pašvaldības pārstāve Inita Fedko.

Visas personas bijušas savstarpēji cieši saistītas, arī viņu pašvaldības darbinieku kontaktpersonu loks ir līdzīgs.

Talsu novada pašvaldība patlaban konsultējas ar atbildīgajiem dienestiem, lai saprastu, vai nepieciešams Talsu pilsētā atjaunot Covid-19 analīžu nodošanas punktu, vai arī ieviest kādas alternatīvas, piemēram, siekalu paraugu testu nodrošināšanu, stāstīja Fedko.

Viņa informēja, ka Talsu novada Sociālais dienests aicina sazināties personas, kuras atrodas karantīnā un pašizolācijā un kurām nav iespējas sagādāt sev nepieciešamo pārtiku, šādos gadījumos tiks nodrošinātas krīzes pakas. Tāpat pašvaldība aicina lūgt tai palīdzību gadījumos, ja nepieciešamas telpas karantīnas vai pašizolācijas ievērošanai.

Talsu novada pašvaldība no 29.septembra ir pieņēmusi lēmumu apmeklētājus klātienē nepieņemt, bet nodrošināt nepieciešamo jautājumu risināšanu un pakalpojumu nodrošināšanu attālināti. Talsu novada pašvaldības darbinieki ir pieejami elektroniski, ir sazvanāmi, iedzīvotāji dokumentus var ievietot pie administratīvā centra ēkas izliktajās pasta kastītēs vai izmantot tīmekļvietnē "www.latvija.lv" elektroniski pieejamos pakalpojumus, skaidroja pašvaldības pārstāve.

Pašlaik arī centrālā kase nepieņem skaidras naudas norēķinus, izņemot Sociālā dienesta nepieciešamībai, iedzīvotāji aicināti norēķinus veikt internetbankās.

Talsu novada pašvaldība atcēlusi klātienes tikšanās un sapulces administratīvajā centrā, daļa darbinieku strādā attālināti.

Nedēļas beigās tiks dezinficēta pašvaldības ēka.

Saskaņā ar Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotajiem datiem, Talsu novadā līdz 1.oktobra plks.10 bija reģistrēti seši Covid-19 saslimšanas gadījumi.

Jau vēstīts, ka Talsu Valsts ģimnāzijas 4.klašu skolēni, kuriem mācību process tika organizēts administratīvā centra telpās, turpina mācības Talsu sporta namā un kinoteātrī "Auseklis".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu