Četri pamatlikumi modernam un mājīgam mājoklim

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Veidojot mājokļa iekārtojumu, gan interjera dizaineri, gan arī mājokļa īpašnieki vienmēr koncentrējas uz pamatvērtībām - funkcionalitāti, ergonomiku un mājīgumu. Tomēr nedrīkst aizmirst arī par dizaina pasaules tendencēm.

“Comoblue” studijas komanda, kura ir projekta “River Breeze Residence” jaunā demo dzīvokļa interjera autori, iepazīstina ar aktuālākajām tendencēm interjera dizainā un to, kā tās izmantot moderna un mājīga mājokļa radīšanā.

Krāsu nozīmīgums

Ik gadu krāsu industrija – dizaineri un ražotāji visā pasaulē izvirza vienu vai vairākas krāsas, kas ne tikai ir īpaši aktuālas konkrētajā gadā, bet arī iecienītas dizaineru vidū, tādēļ arī bieži redzamas interjeros. Pagājušās dekādes karstākās krāsas bija pelēks un pasteļtoņi, šī gada krāsu gammā sastopami tādi toņi kā kanēļa brūns, sūnu zaļš, rozā, ķieģeļu sarkans, kā arī zilganpelēkie toņi. Ķieģeļu sarkanā ir krāsa drosmīgajiem, jo ne visi atļaujas to izmantot savā interjerā. Tomēr tā izteikti atdzīvina telpu, tādēļ arī “River Breeze Residence” demo dzīvoklī izmantoti aktuālie krāsu salikumi. Ķieģeļsarkanais sienu tonis kopā ar arctic blue zilo dīvānu, kā arī paklāju un dekoriem zemes toņos veido lielisku saspēli. Guļamistabā izmantots sūnu zaļais un rozā, kas telpai piešķir intimitāti un emocionālu baudījumu.

Foto: Publicitātes foto

Lai top gaisma!

Gaisma visos laikos cilvēkiem ir bijusi būtiska. Lai cik veiksmīgi un eleganti būtu noformēts interjers, neaizstājama vērtība tajā ir pietiekams apgaismojums. Gaismas pielietos mājokļos apzināti var izvēlēties vieglus aizkarus un gaišas grīdas, kas akumulē gaismu, radot vēl plašākas telpas un mājīguma sajūtu.

Savukārt, ja telpās dabīgās gaismas nav pietiekami, iespējams izmantot dažāda veida mākslīgā apgaismojuma avotus. Pateicoties LED tehnoloģiju attīstībai, mainot gaismas intensitāti, apgaismojumu var pielāgot līdzīgi dabīgās gaismas dienas ciklam. To iespējams ieprogrammēt tā, lai pa dienu telpās būtu vēsāks gaismas spektrs, kas veicina pamošanos, bet vakarā - siltāks, lai sagatavotos dienas noslēgumam. Gaisma un atbilstoša apgaismojuma atrašana mājoklim ir jaunā laikmeta zinātnes izaicinājums.

Foto: Publicitātes foto

Jaunais luksuss - dabīgi materiāli un kvalitāte

Viena no aktuālajām tendencēm interjera dizainā ir dabīgu materiālu izvēle. Jaunais luksuss vairs nav bagātība detaļās un formās, bet priekšroka tiek dota dabīgiem materiāliem, kvalitātei un ilgtspējai. Tendences liecina, ka no luksusa mēbelēm cilvēki sāk atteikties par labu vienkāršībai un praktiskumam. Joprojām modē ir dabīgs koks, metāls un akmens, kā arī dabīgi audumi - samts, lini vai vilna.

Būtiska jaunā tendence ir formu daudzveidība, dodot priekšroku viegli noapaļotām formām un detaļām - apaļi galdi, lampas, noapaļotas formas dīvāni. Joprojām populāri ir zemes toņi, un neregulāras formas paklāji redzami arvien vairāk interjeros, padarot tos mūsdienīgākus un saistošākus.

Ergonomika un mājīgums ir visa pamatā

Neatkarīgi no tā, kāda ir mājokļa saimnieku nodarbošanās, budžets un interjera preferences, galvenais, lai cilvēki savās mājās justos ērti. Lai telpas padarītu plašākas, jau kādu laiku arhitekti izmanto atvērtā plānojuma dizainu. Tieši tādēļ ergonomikai un pareizi iekārtotiem telpas zonējumiem - vieta atpūtai, darbam, dzīvojamai un ēdamzonai - ir liela nozīme. Tomēr jāņem vērā, ka tas ir izaicinājums radīt vienotu interjera konceptu. Izmantojot atbilstošus izteiksmes līdzekļus, kas rada mājīguma sajūtu un veido kompozīciju ar vienotiem dizaina risinājumiem, noteikti panāksiet vēlamo rezultātu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu