Turcija un Grieķija izveidojušas militāro tiešo līniju (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Turcija un Grieķija ceturtdien izveidojušas militāro tiešo līniju, lai izvairītos no nejaušām sadursmēm Vidusjūras austrumos, kur tās strīdas par energoresursiem un jūras robežām, paziņoja NATO.

NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs apsveica šo soli, kas veikts pēc vairākas nedēļas ilgām sarunām starp abu alianses dalībvalstu militārpersonām.

Abas valstis piekrita sarunām pēc tam, kad strīdi par gāzes izpēti apstrīdētajos ūdeņos pieauga līdz tādam saspīlējuma līmenim, ka izraisīja bažas par konflikta izcelšanos.

"Pēc virknes Grieķijas un Turcijas militāro pārstāvju tehniskām sanāksmēm NATO galvenajā mītnē Briselē ceturtdien tika izveidots divpusējs konflikta novēršanas mehānisms," teikts NATO paziņojumā. "Mehānisms ir paredzēs incidentu un negadījumu riska samazināšanai Vidusjūras austrumos. Tas ietver tiešās līnijas izveidi starp Grieķiju un Turciju, lai veicinātu konflikta novēršanu jūrā vai gaisā."

Pēdējās nedēļās saspīlējums starp Turciju un Grieķiju ir nedaudz mazinājies un abas valstis piekritušas sākt ievadsarunas centienos domstarpības atrisināt.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu