Profesore par Covid-19 tālāko attīstību: tagad viss ir atkarīgs no mums pašiem (10)

CopyLinkedIn Draugiem X
Brīvprātīgā kontaktu fiksēšanas mobilā lietotne "Apturi Covid", kuru radījuši pašmāju informācijas un komunikācijas tehnoloģiju nozares un zinātnes pārstāvji.
Brīvprātīgā kontaktu fiksēšanas mobilā lietotne "Apturi Covid", kuru radījuši pašmāju informācijas un komunikācijas tehnoloģiju nozares un zinātnes pārstāvji. Foto: Paula Čurkste/LETA

"Mums visiem atkal ir jākļūst uzmanīgākiem, tagad viss ir atkarīgs no mums pašiem. Kā mēs tiksimies, cik slimi kaut kur iesim – no tā arī ir atkarīgs, vai mums būs smagi slimnieki, kuru šobrīd nav daudz," tā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "Šodienas jautājums" pauda Rīgas Stradiņa univeristātes Infektoloģijas katedras vadītāja un profesore Ludmila Vīksna.

Tāpat viņa uzsvēra, ka ārkārtīgi svarīgi ir pareizi valkāt maskas, jo, ja sejas aizsegs tiek valkāts nepareizi un aiztikts ar netīriem cimdiem, tad maska var nodarīt lielāku kaitējumu nekā labumu.

Raidījumā piedalījās arī Veselības ministrijas parlamentārais sekretārs Ilmārs Dūrītis, kurš norādīja, ka ministrija līdzšinējo testēšanas veidu neplāno aizstāt ar siekalu testiem, kas tiek izmantoti Kuldīgā un Daugavpilī.

"[Siekalu tests] varētu būt pietiekami lietderīgs vietās, kur nepieciešams vispār saprast, vai tur ir vīruss vai nav," tā Dūrītis.

Viņš arī informēja, ka Latvija, visticamāk, kumulatīvo rādītāju paaugstinās, taču pagaidām nav skaidrs, cik lielā apmērā. Pašreizējais kumulatīvais rādītājs ir 16.

Komentējot iespējamos tālākos ierobežojumus, parlamentārais sekretārs norādīja, ka mums ir jāvērtē katrs uzliesmojums.

"Visticamāk, jauni ierobežojumi būs vērsti uz lokālajiem punktiem, uz pilsētām un reģioniem. Ja situācija strauji pasliktināsies, masku lietošana sabiedriskās vietās varētu būt viens no pirmajiem soļiem," sacīja Dūrītis. 

Latvija rītdien pievienosies tā sauktajam dzeltenajam sarakstam, kurā iekļautas valstis, pēc kuru apmeklēšanas jāievēro pašizolācija.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu